«O κ. Μητσοτάκης προσπάθησε με μια κίνηση απελπισίας σήμερα να αλλάξει την ατζέντα, λόγω της πολύ μεγάλης δυσαρέσκειας, όχι μόνο για το γεγονός της κρατικής βίας στην οποία επενδύει, αλλά και για τον τρόπο που ο ίδιος παρεμβαίνει στην κοινωνική αναταραχή» δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο «Κόκκινο 105,5».

«Ανακοίνωσε ως δήθεν “νέα” μέτρα που ήδη ισχύουν, ψηφισμένα μέτρα ή μικροβελτιώσεις σε ήδη υφιστάμενα. Με τέτοιου τύπου επικοινωνιακά τρικ δεν πείθεται κανείς» πρόσθεσε η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως προς το περιεχόμενο των μέτρων, σημείωσε ότι «έχουν ήδη αποδειχθεί παντελώς ανεπαρκή για να βγάλουν την οικονομία από το αδιέξοδο και δεν μπορούν να υποστηρίξουν τη μεγάλη μάζα των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.

»Με αυτά τα ίδια μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση επί έναν χρόνο έχουμε τη δεύτερη μεγαλύτερη ύφεση μεταπολεμικά στην Ελλάδα και μία από τις χειρότερες στην Ευρώπη. Οι εργαζόμενοι υφίστανται τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος στην Ευρώπη. Τουλάχιστον μία στις τρεις μικρομεσαίες επιχειρήσεις –όχι μόνο στην εστίαση- βρίσκονται σε οριακό σημείο για οριστικό κλείσιμο».

Η κα. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «η ΝΔ έχει στρατηγικά αποφασίσει να επιτρέψει τη “φυσική” εκκαθάριση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη συσσώρευση υπέρ των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ στην αγορά εργασίας επιδιώκει την αναδιάρθρωση εις βάρος των μισθών και των όρων εργασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογράμμισε, τέλος, ότι «και σήμερα να αιρόταν το lockdown, οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν αύριο από μόνες τους. Χρειάζεται σχέδιο επανεκκίνησης που θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε κούρεμα οφειλών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης