Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε γεωγραφικές ζώνες άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν γίνεται κανένας λόγος για άνοιγμα της εστίασης σε αυτή τη φάση.

«Το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες δεν έχει αποκλειστεί, κι αναλόγως της εξελίξεως της πανδημίας θα το δούμε. Στην προηγούμενη φάση δεν ήταν εφικτό… Αν οι γιατροί μας πούνε ότι εκεί μπορούμε να ανοίξουμε με ασφάλεια, θα το κάνουμε» επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πάντως ότι μπορεί στην παρούσα φάση να ξεφύγαμε από το τρίτο κύμα της πανδημίας και, όπως δείχνουν τα επιδημιολογικά στοιχεία, να είμαστε στη δεύτερη καλύτερη θέση στην Ευρώπη μετά τη Φινλανδία, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόστος στην οικονομία αλλά και τους θανάτους λόγω Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που κερδίσαμε μπορεί να χαθεί σε δύο 24ωρα. Όποια χώρα ξεθάρρεψε, όπως η Βρετανία που πλέον βρίσκεται μέσα στη θύελλα…επομένως πρέπει να κινηθούμε με εξαιρετικά προσεκτικά βήματα για να μην επιτρέψουμε στο τρίτο κύμα να πλήξει και την Ελλάδα όπως την υπόλοιπη Ευρώπη… Η πανδημία δεν έφυγε, είναι εδώ» προειδοποίησε.  

Με ραντεβού η αγορά εντός καταστήματος

«Θα εξαρτηθούν από την πανδημία οι αγορές εντός καταστήματος με ραντεβού» διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και τόνισε εότι «θα έχουμε συζήτηση με την επιτροπή τις επόμενες μέρες. Η μεγαλύτερη αγωνία μου είναι να μην έρθει στην Ελλάδα το τρίτο κύμα που είναι χειρότερο του δεύτερο. Θα ακολουθήσουμε στρατηγική πλήρους ελέγχου της πανδημίας». «Αν πετύχουμε μεγάλη μείωση κρουσμάτων, θα έχουμε μεγαλύτερο ευελιξία» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης