Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενθαρρύνει τους πολίτες να υιοθετήσουν μια υπεύθυνη προσέγγιση της μοτοσικλέτας και να παρακολουθήσουν αρκετά μαθήματα που αφορούν την εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας.

Αυτά ειπώθηκαν δια στόματος του επιτρόπου Μπούλκ ο οποίος επισήμανε πως: «η Ευρώπη διαθέτει ορισμένα προγράμματα κατάρτισης υψηλής ποιότητας προκειμένου να βοηθήσει τους μοτοσικλετιστές στα θέματα ασφάλειας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνονται και οι δηλώσεις του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μοτοσικλετών και διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΜ, Στέφαν Πιερέρ. «Η ποιοτική εκπαίδευση μετά την αδειοδότηση βοηθά τους μοτοσικλετιστές να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους. Μπορεί επίσης να κάνει την εμπειρία τους όχι μόνο πιο ευχάριστη αλλά και ασφαλέστερη.

Αυτό αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής ασφάλειας του τομέα και θα έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στην ασφάλεια των μοτοσικλετών σε ολόκληρη την Ευρώπη», τόνισε.

Μέχρι στιγμής έχουν πιστοποιηθεί συνολικά 28 προγράμματα κατάρτισης μοτοσικλετών στη Σουηδία, στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Αυστρία και στη Γερμανία. Στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά περιορισμένα έως ανύπαρκτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης