Η χρηματοδότηση έργων αγροτικής οδοποιίας και ανέγερσης και εκ νέου αξιοποίησης δημοτικών κτιρίων (με ειδική κατηγορία για την ανέγερση σχολικών συγκροτημάτων), αναμένεται να είναι οι επόμενες προσκλήσεις προς τους ΟΤΑ, στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών εργαλείων «ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ», που υλοποιούνται από το υπουργείο Εσωτερικών και δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Παράλληλα, πηγές του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν ότι είναι ζήτημα λίγων ημερών οι πρώτες εγκρίσεις για τις προσκλήσεις του “ΦιλόΔημος Ι” για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι σε εξέλιξη από την Παρασκευή 15 Ιουνίου και ήδη υποβλήθηκαν 158 αιτήσεις, εκ των οποίων 106 για την πρόσκληση Ι (ύδρευση) και 52 για την πρόσκληση ΙΙ (αποχέτευση).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδόν το σύνολο των δήμων της χώρας έχει υποβάλει ένα ή παραπάνω αιτήματα για χρηματοδότηση από τα προγράμματα ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ”.

Στο πλαίσιο του “ΦιλόΔημος ΙΙ”, του οποίου οι προσκλήσεις είναι οι πιο ώριμες, έχουν εγκριθεί μέχρι και σήμερα συνολικά 303 αιτήματα χρηματοδότησης κατατεθειμένα από 198 δήμους με συνολική χρηματοδότηση περίπου 90 εκατ. ευρώ.

Οι προκλήσεις του “ΦιλόΔημος ΙΙ”, αφορούν προμήθεια μηχανημάτων έργου, με χρηματοδότηση 60 εκατ. ευρώ, κατασκευή παιδικών χαρών, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ και συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων με χρηματοδότηση 50 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για προμήθεια μηχανημάτων έργων έχουν εγκριθεί 113 αιτήματα από ισάριθμους δήμους με συνολική χρηματοδότηση 24 εκατ. ευρώ περίπου.

Για κατασκευή παιδικών χαρών εγκρίθηκαν 60 αιτήματα από ισάριθμους δήμους με συνολική χρηματοδότηση 16,8 εκατ. ευρώ, ενώ για συντήρηση σχολικών κτιρίων έχουν εγκριθεί 130 αιτήματα από ισάριθμους δήμους με συνολική χρηματοδότηση 48,5 εκατ. ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης