Η αύξηση των εξαγωγών ελληνικών ποιοτικών προϊόντων προς την Ινδία και η συνεργασία στον αγροτικό τομέα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης των δύο χωρών, Βαγγέλη Αποστόλου και Γκατζέντρα Σινγκ Σεχαουάτ, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Ινδός αξιωματούχος στην Ελλάδα.

«Οι συναντήσεις που θα έχουμε είναι σημαντικές όχι μόνο γιατί θα υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος στα αγροτικά θέματα που αποτελούν αυτή την περίοδο σημείο αναφοράς, αλλά και επιπλέον γιατί διευρύνονται οι σχέσεις και οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας», είπε ο κ. Αποστόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνέχισε: «η Ινδία είναι μια πολύ μεγάλη χώρα και, παρότι ο αγροτικός της τομέας είναι έντονα ανεπτυγμένος, υπάρχει εκεί μια μεγάλη αγορά την οποία μπορούν να προσεγγίσουν με επιτυχία τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο, τα εσπεριδοειδή, τα ακτινίδια κ.λπ.

Η χώρα μας έχει δώσει βάση στην ποιοτική παραγωγή τροφίμων και η αγορά της Ινδίας μπορεί να απορροφήσει τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα. Η χώρα μας έχει επίσης υψηλή τεχνογνωσία σε τομείς όπως η ελαιοκαλλιέργεια και οι υδατοκαλλιέργειες, τομείς που ενδιαφέρουν την Ινδία».

Από την πλευρά του ο κ. Σεχαουάτ υπογράμμισε πως «η προοπτική για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων στη γεωργία είναι πολύ σημαντικές» και συμπλήρωσε
«η Ινδία είναι μια μεγάλη χώρα, η οποία έχει αναπτύξει σημαντικά την γεωργία της και υπάρχουν σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις γύρω από την ανάπτυξη της αγροτικού τομέα και πιστεύω ότι οι προοπτικές για τη συνεργασία και την ανάπτυξη αυτών των εμπορικών σχέσεων είναι πολύ ισχυρές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης