Την επίσπευση του προγράμματος ανανέωσης στοιχείων του Συστήματος Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, παρουσιάζοντας το πλαίσιο της νέας Στρατηγικής του Διαχειριστή για την περίοδο 2021-2024 σε πρόσφατη εκδήλωση.

«Το Πρόγραμμα Ανανέωσης Παγίων πρόκειται να επισπευστεί λαμβάνοντας υπόψιν κρίσιμους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την εύρυθμη λειτουργία του, όπως η παλαιότητα των στοιχείων του Συστήματος, τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πυκνώνουν ως αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης, η απειλή της κυβερνοασφάλειας, η αυξανόμενη διείσδυση των ΑΠΕ και το νέο περιβάλλον της ενεργειακής αγοράς» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μανουσάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα στρατηγική θα περιλαμβάνει επίσης την αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών για την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας. «Πέραν των βασικών περιουσιακών στοιχείων του, όπως οι Γραμμές Μεταφοράς, οι Υποσταθμοί και τα ΚΥΤ, ο ΑΔΜΗΕ διαθέτει μεγάλες εκτάσεις γαιών, κτηριακές υποδομές, εταιρικό στόλο, οπτικές ίνες ενώ επιπλέον εξετάζει την ανάπτυξη data centers στις εγκαταστάσεις του» σημείωσε ο κ. Μανουσάκης.

Ανέφερε ακόμα ότι ο ΑΔΜΗΕ προτίθεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στις νέες δραστηριότητες και τους νέους κλάδους της ενεργειακής μετάβασης, με την ανάληψη της ευθύνης για το υποβρύχιο δίκτυο διασυνδέσεων των υπεράκτιων αιολικών πάρκων, την προσθήκη έργων αποθήκευσης στις νησιωτικές διασυνδέσεις και τη συμμετοχή του σε διεθνείς κοινοπραξίες για έργα Υψηλής και Υπερυψηλής Τάσης.

«Το όραμα του Διαχειριστή για την επόμενη τετραετία είναι να εξελιχθεί σε τεχνολογική εταιρεία αξιοποίησης υποδομών και τεχνογνωσίας» κατέληξε ο κ. Μανουσάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης