Η ελβετική εταιρεία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού Adecco αναμένει ότι το 2021 θα είναι πολύ δύσκολο έτος για μόνιμες προσλήψεις σε όλη την Ευρώπη, με τους εργοδότες να βρίσκονται ακόμη υπό πίεση από την πανδημία και καθώς τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης λήγουν, ανέφερε στέλεχος της εταιρείας στο reuters.

Η Adecco συναγωνίζεται εταιρείες όπως η Randstad και ManpowerGroup καθώς και τοπικές εταιρείες στελέχωσης, οι οποίες όλες βλέπουν μεγάλες αλλαγές στην αγορά απασχόλησης που προκλήθηκαν από την πανδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλές επιχειρήσεις που δεν προχώρησαν σε περικοπές θέσεων εργασίας στο προηγούμενο έτος, θα ξεκινήσουν προσπάθειες αναδιάρθρωσης στο α΄ μισό του έτους, ανέφερε ο πρόεδρος του brand Adecco, Christophe Catoir.

«Για το 2021 θα δείτε δύσκολες συνθήκες sτην πρόσληψη στελεχών» τόνισε. «Η αναδιάρθρωση έχει ξεκινήσει στο δ΄ τρίμηνο του 2020 και θα προχωρήσει στο α΄ και β΄ τρίμηνο του έτους» πρόσθεσε.

Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε πως σε 25 χρόνια δεν έχει δει ποτέ να επικρατεί τέτοια αβεβαιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το 2021, ο Catoir αναμένει ότι θα υπάρξει αξιοσημείωτη πτώση στη διαθεσιμότητα μόνιμων θέσεων εργασίας για επαγγελματίες στελέχη σε τομείς όπως διαχείριση μισθοδοσίας, οικονομικού ελέγχου και άλλες εταιρικές λειτουργίες.

Αυτό θα αντικατασταθεί από μια αύξηση στις προσωρινές προσλήψεις, τόνισε, καθώς οι επιχειρήσεις προτιμούν να παραμείνουν ευέλικτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης