«Ο αριθμός των Ισραηλιτών τουριστών αυξάνεται κάθε χρόνο με εντυπωσιακό τρόπο. Υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω αύξησης του αριθμού αυτού μέσω της ανάδειξης νέων προορισμών, του τουρισμού εμπειριών και υψηλών εισοδημάτων». Με αυτά τα λόγια -μιλώντας στο i24news, ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του Ισραήλ- ολοκλήρωσε την παρουσία του στην 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IMTM 2020, που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Έκθεσης, ο Ελληνας υπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ, Yariv Levin, όπου συμφώνησαν στην ανάγκη σύσφιγξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού.

Κατά τη διήμερη παρουσία του στο Ισραήλ, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Θεοχάρης πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς του τουρισμού της χώρας. Όπως δήλωσε, «σχεδόν ένα εκατομμύριο Ισραηλινοί έκαναν διακοπές φέτος στη χώρα μας. Στόχος μας είναι η προσέλκυση ακόμα περισσότερων τουριστών, καθώς και η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Το Ισραήλ είναι ανερχόμενη δύναμη στις τουριστικές εισροές στη χώρα μας και οι Ισραηλινοί αγαπούν την Ελλάδα και θέλουν να επενδύσουν σε αυτή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Τουρισμού μετέβη στην Ιερουσαλήμ, όπου είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ. Θεόφιλο Γ’. Στη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για το ενδιαφέρον των Ισραηλιτών για στενότερη συνεργασία στα θέματα τουρισμού, για το ζήτημα του προσκυνηματικού τουρισμού, για το έργο του Πατριαρχείου, καθώς και για την πολύ σημαντική προσπάθεια που καταβάλλει το Πατριαρχείο για τη συντήρηση και την ανάδειξη των ιερών κειμηλίων. Στη συνέχεια ο κ. Θεοχάρης κατέθεσε στεφάνι στο μνημειακό χώρο του Ολοκαυτώματος, Yad Vasem, όπου υπογράμμισε πως «η φλόγα της ιστορικής μνήμης είναι και θα παραμείνει άσβεστη και οφείλουμε ως ανθρωπότητα να φροντίσουμε ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά παρόμοια τραγωδία».

Ο υπουργός Τουρισμού επισκέφτηκε και το Πάρκο Καινοτομίας «High-Tech Park Bayside Negev», ένα πάρκο-ορόσημο για την καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα βρέθηκε στο Κέντρο Άμεσης Απόκρισης Συμβάντων Κυβερνοασφάλειας, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του και ενημερώθηκε για θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας πολιτών και επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης