Πρεμιέρα 23 Σεπτεμβρίου, στις 22:00 στα Novacinema 1 και Novacinema 1 HD

Το «Xenia» του Πάνου Κούτρα, μετά την επίσημη υποβολή του από το Υπουργείο Πολιτισμού στην κούρσα των Όσκαρ, έρχεται σε Α’ τηλεοπτική προβολή στα Novacinema 1 και Novacinema 1 HD, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στις 22:00. Η ταινία, που είναι μία ακόμα συμπαραγωγή των καναλιών Novacinema που στηρίζουν ενεργά τον Ελληνικό Κινηματογράφο για περισσότερα από 20 χρόνια, αποτελεί ένα υπέροχο δείγμα σύγχρονου σινεμά που καταγράφει την κρίση των ημερών, η οποία δεν είναι μόνο οικονομική αλλά κυρίως ηθική. Το «Xenia» διαθέτει φαντασία, χιούμορ και ένα αποστομωτικά αισιόδοξο φινάλε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χαρισματικός Πάνος Κούτρας («Στρέλλα») επιστρέφει με ένα κοινωνικά επίκαιρο και τρυφερά συγκινητικό road movie, με κεντρικούς ήρωες δύο αδέρφια, τον Ντάνυ και τον Οδυσσέα, οι οποίοι μετά το θάνατο της Αλβανής μητέρας τους, ξεκινούν ένα ταξίδι από την Κρήτη έως τη Θεσσαλονίκη, σε αναζήτηση του πατέρα τους, η ανεύρεση του οποίου μπορεί να τους εξασφαλίσει την ελληνική ιθαγένεια.
Στη διαδρομή θα έρθουν αντιμέτωποι με όσα τους ενώνουν, την αγριότητα της εφηβείας, ένα όνειρο που πρέπει πάση θυσία να γίνει πραγματικότητα και μια Ελλάδα που αρνείται να τους ακολουθήσει.

Με μια θριαμβευτική πορεία στα Φεστιβάλ του κόσμου που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, ενάμιση χρόνο περίπου μετά την πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ Καννών και με διανομή σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Σερβία, Κροατία, Μεξικό και σύντομα σε Αμερική και Μ. Βρετανία, το «Xenia» του Πάνου Κούτρα μπαίνει και στην κούρσα του Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας ως επίσημη υποβολή της Ελλάδας.

Οι συνδρομητές των καναλιών Novacinema, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και ένα μισάωρο αφιέρωμα για το πώς γυρίστηκε η ταινία. Αναλυτικά οι μεταδόσεις του «making of» έχουν ως εξής: Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, στις 01:00, στο Novacinema 3, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στις 20:25, στο Novacinema 4, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στις 00:15, στα Novacinema 1 και Novacinema 1 HD.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία μετά την προβολή της θα είναι διαθέσιμη τόσο από την υπηρεσία Nova On Demand, όσο και από την υπηρεσία Nova GO, ώστε οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova να μπορούν να την παρακολουθήσουν, όποτε θέλουν και όπου και αν βρίσκονται.

Το trailer της ταινίας:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης