Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό TRT με απόφαση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ). Η απεργία θα ξεκινήσει στις 07.00 το πρωί της Πέμπτης και θα ολοκληρωθεί την ίδια ώρα το πρωί της Παρασκευής.

Η κήρυξη της απεργίας κρίθηκε απαραίτητη, αφού την προηγούμενη εβδομάδα απολύθηκαν τρεις δημοσιογράφοι του καναλιού. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ ζητεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων και επισημαίνει μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι τελευταίες τρεις απολύσεις ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η κατάσταση στο τηλεοπτικό σταθμό TRT βαίνει από το κακό στο χειρότερο. Η νέα εργοδοσία, η οποία εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο έχει αγοράσει το κανάλι, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει.. κάνει πολλές απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών και δημοσιογράφων, απογυμνώνοντας νευραλγικούς τομείς της λειτουργίας του. Τα μεγαλεπήβολα τηλεοπτικά σχέδια του εφοπλιστή Καραγιώργη, ο οποίος φέρεται ως ο κύριος μέτοχος, φαίνεται πως ”βούλιαξαν” αφήνοντας βαθιά τραύματα στον Θεσσαλικό τηλεοπτικό δίαυλο. Η πρόσφατη δε σύλληψη του εφοπλιστή, μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης των Ολλανδικών αρχών, φαίνεται πως επιτάχυνε τις δραματικές εξελίξεις και έφερε πιο κοντά τις απολύσεις των τριών συναδέλφων».

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας επισημαίνει πως αν δεν υπάρξει άμεση ανάκληση των απολύσεων και γενικότερα ομαλοποίηση των εργασιακών σχέσεων, θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών καλεί και τους υπόλοιπους εργαζομένους του καναλιού που δεν ανήκουν στη δύναμή της (τεχνικούς, διοικητικούς, δημοσιογράφους μη μέλη, κ.ά.) να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, καθώς αυτό είναι προς το συμφέρον τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερος υπό όρους ο Καραγιώργης, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, 16:33

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης