Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Επικαλούμενοι τα όσα ισχυρίσθηκε ο πληροφοριοδότης του Twitter, Peiter Zatko, στο CNN και την Washington Post, δύο ευρωβουλευτές των Πρασίνων (Κιμ Βαν Σπάρεντακ ,Alexandra Geese ), φέρνουν στο προσκήνιο, με ερώτηση τους στην Κομισιόν, το θέμα της δράσης των ψεύτικων λογαριασμών στο Twitter.!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Peiter Zatko, η εταιρεία εσκεμμένα παραποιεί τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών και των bots στην πλατφόρμα και σκόπιμα αποκρύπτει την πραγματική κλίμακα των ψεύτικων και ανεπιθύμητων λογαριασμών, καθώς αυτό θα έβλαπτε την εικόνα και την αξία της και θα μείωνε τον αριθμό των ενεργών χρηστών με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν οι ευρωβουλευτές, οι ψεύτικοι λογαριασμοί και τα δίκτυα bot συμβάλλουν στη διάδοση παραπληροφόρησης, διαδικτυακής χειραγώγησης και πόλωσης, και ως εκ τούτου μπορούν να αποτελέσουν άμεση απειλή για τη δημοκρατία.

Υπενθυμίζουν δε ότι, στον αναθεωρημένο Κώδικα Πρακτικής της Κομισιόν το 2022, για την παραπληροφόρηση, οι υπογράφοντες δεσμεύονται να «αντιμετωπίσουν τόσο την παραπληροφόρηση όσο και τις χειριστικές συμπεριφορές, από φορείς και διάφορες πρακτικές», συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης «της δημιουργίας και χρήσης ψεύτικων λογαριασμών, εξαγορών λογαριασμών και βασιζόμενων σε ρομπότ .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρωτάνε δε την Κομισιόν, αν ερευνά εάν το Twitter παραβιάζει τον Κώδικα Πρακτικής για την Παραπληροφόρηση καθώς και ποιες επιλογές διαθέτει, εάν διαπιστώσει ότι το Twitter δεν τηρεί τις δεσμεύσεις του βάσει του κώδικα πρακτικής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης