Τηλεοπτικό συνεργείο από το κρατικό κανάλι της Κίνας CCTV βρίσκεται στην Ελλάδα και στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει με την ΕΡΤ, πραγματοποίησε γυρίσματα στο στούντιο 4 του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής. Το αντικείμενο της εκπομπής ήταν ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, το αρχαίο αυτό αντικείμενο που βρέθηκε σε ναυάγιο και προκαλεί τον παγκόσμιο θαυμασμό.

Ο κινέζος παρουσιαστής Sa Beining υποδέχθηκε τον καθηγητή Αστροφυσικής Ξενοφώντα Μουσά του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, ο οποίος με απλό τρόπο παρουσίασε τον Μηχανισμό και απάντησε σε ερωτήσεις του κυρίου Beining.  Μετά ήρθε η σειρά του καθηγητή Wu Ji, διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Επιστήμης Διαστήματος της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, ο οποίος μίλησε για τον Μηχανισμό, αλλά και την πρόοδο της Κίνας στον Τομέα του Διαστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κοινό αποτελούνταν από Κινέζους πολίτες που ζουν στην Ελλάδα, καθώς και Έλληνες, οι οποίοι απηύθηναν ερωτήσεις προς τους επιστήμονες. 

Ο παρουσιαστής εξεπλάγη από τα κινεζικά ΄Ελληνα εργαζόμενου στην COSCO, ο οποίος είναι παντρεμένος με Κινέζα πολίτη, και σχολίασε: “Εσείς κάνετε τον “Δρόμο του Μεταξιού” πραγματικότητα”.
Επίσης κατέθεσε τη μεγάλη εντύπωση που του προκάλεσε το ελληνικό γαλάζιο φως και υπογράμμισε ότι οι δύο χώρες, με τους αρχαιότερους και σημαντικότερους πολιτισμούς, πρέπει να έρθουν ολοένα και πιο κοντά.

Η μαγνητοσκόπηση της εκπομπής διήρκησε πέντε ώρες. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης