Τα νομικά τους επιχειρήματα διασταύρωσαν εκ νέου την Παρασκευή ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας οι δικηγόροι του δημόσιου και των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών με αιχμή τον νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο συζητήθηκαν, σήμερα Παρασκευή οι προσφυγές που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΝΤ1, Alpha, ΣKAΪ, Star και ΜEGA οι οποίοι ζητούν την ακύρωση της προκήρυξης του διαγωνισμού στρεφόμενοι κατά του αριθμού των επτά αδειών που έχουν προβλεφθεί αλλά και της τιμής εκκίνησης των 35 εκατομμυρίων ευρώ, η καθεμία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νομικοί εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών υπογράμμισαν μεταξύ άλλων πως η τιμή εκκίνησης καθορίστηκε με οικονομικά κριτήρια και μόνο συμπληρώνοντας ότι σε καμία χώρα της Ε.Ε. δεν έχει λάβει χώρα διαγωνισμός για πάροχο περιεχομένου με δημοπρασία. Παράλληλα, επεσήμαναν στις τοποθετήσεις τους ότι δεν υπήρξε μελέτη από αρμόδιο όργανο που να καθορίζει τον αριθμό των αδειών Μάλιστα, όταν τόνισαν πως στον προηγούμενο διαγωνισμό, ο οποίος ακυρώθηκε, ο αριθμός είχε καθοριστεί στις τέσσερις και τώρα ανέβηκε στις επτά άκουσαν τον πρόεδρο του ΣτΕ να σχολιάζει: «Τότε λέγατε ότι ήταν λίγες».

Το Δημόσιο, μέσω των συνηγόρων του αναφέρθηκε στις μεγάλες οικονομικές προσφορές που είχαν κάνει οι ιδιοκτήτες των καναλιών στον πρώτο διαγωνισμό συμπληρώνοντας πως τώρα το τίμημα είναι πολύ πιο χαμηλό.

«Μέχρι τον πρώτο διαγωνισμό δεν είχαμε πείρα για το πόσο κοστίζει μια τηλεοπτική άδεια. Όμως τότε ο ΣΚΑΪ προσέφερε 43,6 εκατομμύρια που ήταν τα λιγότερα και ο ΑΝΤ1, 75 εκατομμύρια που ήταν τα περισσότερα. Τότε δεν θα έδιναν ούτε ένα ευρώ παραπάνω για να αγοράσουν κάτι που δεν άξιζε τόσο. Πίστευαν ότι αυτή είναι η τιμή. Το Star και ο Alpha εγκατέλειψαν μάλιστα την διαγωνιστική διαδικασία μη δίνοντας περισσότερα χρήματα. Όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες δεν δίνουν χαριστικά χρήματα. Ο ένας που ασχολείται και με το ποδόσφαιρο , πήρε μαγαζί γωνία, μια πολύ μεγάλη ομάδα που προτιμά να την αφήσει να καταρρεύσει τώρα παρά να βάλει χρήματα που θεωρεί ότι δεν αξίζουν» ανέφερε σε μια αποστροφή του λόγου του ο νομικός παραστάτης του δημοσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, σημείωσαν ότι η μείωση φόρου στις διαφημίσεις ήταν στο πλαίσιο των διευκολύνσεων που έγιναν από τις αρμόδιες αρχές ενώ χαρακτήρισαν τεράστια τα έσοδα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης