Στη «μάχη» των τηλεοπτικών αδειών καλείται να πάρει θέση του Συμβούλιο της Επικρατείας, στη συνεδρίαση της 17ης Ιουνίου του οποίου θα συζητηθεί η αίτηση που έχει καταθέσει ο τηλεοπτικός σταθμός Mega Channel ζητώντας να παγώσει η σχετική διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

Η αίτηση αναστολής του Mega θα είναι η πρώτη που προσδιορίστηκε να συζητηθεί, κεκλεισμένων των θυρών στο ΣτΕ με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου δεν έχει προσδιορίσει τις υπόλοιπες αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha, Antenna, Epsilon TV (E-TV), Skai, Star Channel και την Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών.

Όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά όλων των αποφάσεων του κ. Παππά που αφορούν στο «καυτό» θέμα των αδειών και κατά κύριο λόγο, την από 1.3.2016 απόφαση του (4297/2016) υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, με την οποία μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας των αδειών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής «ευρωεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας» και παράλληλα ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Το Mega στην προσφυγή του θέτει επιπρόσθετα και ζητήματα παράβασης της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ενώ τονίζει ότι μέτοχοι του καναλιού είναι και εταιρείες που εδρεύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως το Λουξεμβούργο και η Κύπρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, εκκρεμεί η απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου επί της αίτησης αναστολής που έχει υποβάλει ο κυπριακός τηλεοπτικός σταθμός «Ο Λόγος» (Mega Κύπρου), ζητώντας να εκπέμπει και στην Ελλάδα με την κυπριακή άδεια που ήδη διαθέτει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης