Στάση εργασίας αυτή την ώρα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και στην ιστοσελίδα «stokokkino.gr», μετά από την κοινοποίηση απολύσεων σε τρεις εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν 4ωρη στάση εργασίας στον ραδιοφωνικό σταθμό για σήμερα, Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 από τις 15.00 έως τις 19.00, ύστερα από απολύσεις τουλάχιστον τριών δημοσιογράφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στάση εργασίας αφορά όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και στην ιστοσελίδα «stokokkino.gr». Την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση οι δημοσιογράφοι.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των σωματείων των εργαζομένων:

«Η στάση εργασίας πραγματοποιείται έπειτα από τις παράνομες, καταχρηστικές και κατάφωρα αντεργατικές απολύσεις συναδέλφων, που ανήγγειλε η εργοδοσία, με στόχο τη μη πραγματοποίηση των απολύσεων αυτών και την ομαλοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο σταθμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με εργαζόμενους του σταθμού: «Οι συνάδελφοι απολύθηκαν γιατί δεν δέχτηκαν μείωση 20% στο μισθό τους και την παρανομία της παρακράτησης 2 οφειλομένων δεδουλευμένων μηνών. Κάποιοι εξάσκησαν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους, προσφεύγοντας στον ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας), κάνοντας εξώδικο πρόσκληση διαμαρτυρία ή απλώς δεν προσήλθαν στα κελεύσματα της διοίκησης και του εργοδότη για να υπογράψουν την εξαθλίωσή τους. Η επίσημη δικαιολογία; Μα ο εξορθολογισμός και η μείωση του μισθολογικού κόστους φυσικά!».

Σύμφωνα με πληροφορίες εκκρεμεί και μία τέταρτη απόλυση, αλλά ο εργαζόμενος τον οποίο αφορά βρίσκεται σε άδεια και δεν προσήλθε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης