Ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha TV Cyprus άλλαξε χέρια την περασμένη εβδομάδα με συμφωνία που ολοκληρώθηκε στην Αθήνα και πλέον το πλειοψηφικό πακέτο που ανήκε τόσο στον Δημήτρη Κοντομηνά, όσο και σε συνεργάτες του τέως υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου ανήκει πλέον στον όμιλο Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική ΛΤΔ, διαχειρίστρια των Υπεραγορών AlphaMega.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του philenews.com, τη διεύθυνση του καναλιού θα αναλάβει ο Γιώργος Θεοδότου, υπεύθυνος μάρκετινγκ των υπεραγορών AlphaMega και εγγονός του ιδιοκτήτη των υπεραγορών Ανδρέας Παπαέλληνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεταβίβαση ολοκληρώθηκε έναντι €7 εκατ. και προβλέπει τη διατήρηση της συνεργασίας του κυπριακού σταθμού με τον Alpha TV στην Αθήνα. Επομένως τίποτα δεν αλλάζει για τους τηλεθεατές, καθώς τα από κοινού προγράμματα θα εξακολουθήσουν να προβάλλονται τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Κύπρο.
Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού Alpha στην Κύπρο έγινε πριν ακριβώς δύο χρόνια.

Αναμένεται σύντομα να μεταβιβαστούν οι μετοχές της εταιρείας Alpha Television Cyprus Ltd (η εταιρεία ιδρύθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 2015) αλλά και να γίνει αλλαγή αξιωματούχων στον Έφορο Εταιρειών. Επίσης, για την ολοκλήρωση της αλλαγής απαιτείται η έγκριση από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει την εξαγορά της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου με την ολοκλήρωση των διεργασιών στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.
Επισημαίνεται ότι ο κάθε μέτοχος μπορεί να κατέχει επίσημα το 25% του συνόλου των μετοχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους τελευταίους μήνες καταβλήθηκε προσπάθεια όπως ο τέως υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο του σταθμού από τον Δημήτρη Κοντομηνά, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Ενόσω ήταν υπουργός, ο κ. Χάσικος, στις 2 Φεβρουαρίου 2017, με γραπτή δήλωσή του γνωστοποίησε ότι παραιτήθηκε ως είχε υποχρέωση από τη θέση του διευθυντή της εταιρείας η οποία έχει στην ιδιοκτησία της τη γη που ενοικίασε το τηλεοπτικό κανάλι Aplha Cyprus.

Σημειώνεται ότι το κανάλι Alpha TV στεγάζεται στο κτήριο “Alpha Business Centre” που ανήκει στη Ραδιοτηλεοπτική εταιρεία Άλφα Λτδ, στην οποία ο κ. Χάσικος ήταν και παραμένει μέτοχος κατά 60%.

Επομένως, η νέα εταιρεία θα συνεχίσει να καταβάλλει ενοίκιο για να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στα Λατσιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης