Με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρο Κούβελο συναντήθηκε η νέα διοίκηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, με θέμα συζήτησης τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών.
Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η «γνωριμία» των Αθλητικών Συντακτών, Ελλήνων και ξένων, με τις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία και η διοργάνωση εκ μέρους του ΠΣΑΤ του 5ου Θερινού Σχολείου τον Οκτώβριο, για φοιτητές, σπουδαστές σχολών δημοσιογραφίας και αθλητικούς συντάκτες που χρόνο με το χρόνο γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη επιτυχία. Επίσης, συζητήθηκε η διοργάνωση διεθνούς Συνεδρίου Αθλητικής Δημοσιογραφίας με την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικού Τύπου (AIPS). Στόχος είναι η ανάδειξη του ρόλου της ΔΟΑ για την καλλιέργεια, ανάπτυξη και διάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους μέσω προγραμμάτων Ολυμπιακής Παιδείας.
Ο κ. Κούβελος παρουσίασε τα σχέδια του για τη ριζική ανακαίνιση των εγκαταστάσεων στην Αρχαία Ολυμπία, προκειμένου να γίνουν πιο λειτουργικές και να προσελκύουν περισσότερο κόσμο, με απώτερο στόχο η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία να γίνει οικονομικά ανεξάρτητη.

Στη συνάντηση εκ μέρους του ΠΣΑΤ παρέστησαν ο Πρόεδρος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, η Β’ Αντιπρόεδρος Χριστίνα Αμερικάνου, ο Γενικός Γραμματέας Δήμος Μπουλούκος και ο Ειδικός Γραμματέας Φάνης Σκύφτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης