Ποιος περίμενε εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού τόσες μικρότητες από ανθρώπους της Αριστεράς… 
Πρώτος χτύπησε ο πρώην βουλευτής του Σύριζα Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος ανάρτησε selfie με τον Μανώλη Γλέζο στο κρεβάτι του νοσοκομείου. 

Ακολούθησε η Λιάνα Κανέλλη με τη θλιβερή δήλωση ότι δεν προτίθεται να προσφέρει μέρος του μισθού της για τη στήριξη των συμπατριωτών μας και το έωλο επιχείρημα ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο στηρίζει τον απέναντι, τον Μητσοτάκη δηλαδή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράδοξο να βλέπεις τους απέναντι αγνοώντας τους διπλανούς σου… 

Το κακό ολοκληρώθηκε με την αναγγελία του Ριζοσπάστη για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου. Ένα μίζερο μονοστηλάκι στον πάτο του πρωτοσέλιδου με τον… διακριτικό τίτλο: «Έφυγε από την ζωή πλήρης ημερών ο Μανώλης Γλέζος» σελ. 20!

Όταν ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν έστελνε συλλυπητήρια επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό για τον θάνατο του μεγάλου παρτιζάνου, το ΚΚΕ τού γύριζε την πλάτη με περιφρονητικό τρόπο. Το εργοστάσιο τον τιμούσε τη στιγμή που τον αγνοούσε η… αντιπροσωπεία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν κι εκείνες οι παρουσιάστριες της τηλεόρασης, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής.
Φιλελεύθερης προφανώς άγνοιας και ιδεολογίας που προσέδιδαν τον τίτλο του πρώτου παρτιζάνου της Ελλάδας στον Μανώλη.

Όχι, συμπαθέστατες ξανθομπορντοπορτοκαλί κοπελιές μου, που θα ‘λεγε και η Μοιραράκη, δεν ήταν ο πρώτος, δεν επρόκειτο για αγώνα της Φόρμουλα 1. 

Τον πρώτο μπορείτε να τον αναζητήσετε στα βιβλία της Ιστορίας. Ο Γλέζος ήταν ο τελευταίος μεγάλος εν ζωή παρτιζάνος, όπως ανέφεραν οι Ιταλοί στα δημοσιεύματά τους, μία ηρωική μορφή, ένα σύμβολο λεβεντιάς, μαχητικότητας και σεμνότητας.

Ένας λεβέντης με όλη τη σημασία της λέξης, που αγνοούσε επιδεικτικά μόνο τρεις λέξεις από την ελληνική γλώσσα, παρά το μέγεθος της γνώσης και της σοφίας του. Την ιδιοτέλεια και την πολιτική σκοπιμότητα.
Μανώλη της καρδιάς μας, καλό σου ταξίδι. 

Είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά τα αντιμετώπισες με εκείνο το μοναδικό σου μειδίαμα όταν οι συνομιλητές σου έλεγαν παραδοξότητες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης