«Οι μέρες αυτές για μας είναι ξεχωριστές. Είναι ημέρες που φέρνουμε στη σκέψη μας τη σκληρή πολύχρονη πορεία της εφημερίδας μας, του “Ριζοσπάστη”, τις ηρωικές στιγμές, τις θυσίες, την ακούραστη δουλειά κομμουνιστών δημοσιογράφων, ανταποκριτών, διακινητών, όλων όσων κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες δούλεψαν προκειμένου η εφημερίδα να σταθεί κάθε στιγμή στο ύψος της, να ανταποκριθεί στο ρόλο της ως όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ως καθημερινός σύντροφος και καθοδηγητής» ανέφερε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής του «Ριζοσπάστη» σε εκδήλωση στον Περισσό για τα 40 χρόνια από τη νόμιμη επανέκδοση της εφημερίδας.

«Πρέπει κάθε μέρα να σκεφτόμαστε το πώς η εφημερίδα μας ανταποκρίνεται στο καθήκον της στις σημερινές συνθήκες, πώς μπορεί να σταθεί στο ύψος των σημερινών απαιτήσεων. Να σκεφτόμαστε κάθε μέρα πώς θα δίνουμε ώθηση στην αύξηση της διακίνησης και της αξιοποίησής του. Αυτό άλλωστε αποτελεί την καλύτερη και πιο ουσιαστική τιμή στην πολύχρονη ιστορία της εφημερίδας, στους συντρόφους που έδωσαν κυριολεκτικά και μεταφορικά τη ζωή τους σε αυτή την υπόθεση» πρόσθεσε ο διευθυντής της εφημερίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παπασταύρου τόνισε επίσης ότι «δεν μπορεί να υπάρξει κομμουνιστικό κόμμα χωρίς κομματικό τύπο, ανεξάρτητα αν αυτός είναι νόμιμος ή παράνομος», προσθέτοντας ότι «ο “Ριζοσπάστης” φθάνει τη γνώμη της ΚΕ καθημερινά σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, άμεσα και υπεύθυνα, για όλα τα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αυτό είναι το πρώτο ζήτημα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ζητούμενο για την εφημερίδα σήμερα είναι πώς θα συμβάλει πιο ουσιαστικά στην υλοποίηση των αποφάσεων του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, στην προβολή του προγράμματος του κόμματος, στη στήριξη της προσπάθειας για ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, της συγκρότησης της Λαϊκής Συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη και στα άλλα λαϊκά στρώματα, την προβολή της ρεαλιστικότατης και επικαιρότητας της εργατικής-λαϊκής εξουσίας και του σοσιαλισμού».

Τόνισε επίσης ότι ο «Ριζοσπάστης» αποτελεί βασικό στοιχείο της παρέμβασης του ΚΚΕ σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, αλλά και σε εκείνα του Πολιτισμού, της Επιστήμης και του Αθλητισμού, προβάλλοντας τις πολιτικές-οικονομικές εξελίξεις από τη σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του ΚΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν στόχος της δημοσιογραφίας είναι η αποκάλυψη της αλήθειας, τότε πρέπει να πούμε ότι στη σημερινή εποχή του καπιταλισμού η αλήθεια μπορεί να ιδωθεί μόνο από τα κάτω και μόνο με βάση τα ταξικά συμφέροντα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αληθινή δημοσιογραφία μπορεί να είναι μόνο η κομμουνιστική» υπογράμμισε ο κ. Παπασταύρου, προσθέτοντας ότι «γι’ αυτό άλλωστε λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν τους ακόμα και όσοι δεν έχουν σχέση πολιτικά με το ΚΚΕ τι λέει το ΚΚΕ και τι γράφει ο “Ριζοσπάστης”. Ακόμα και οι αστοί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης