Προσωρινή διαγραφή έξι μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ επέβαλε το Πειθαρχικό Συμβούλιο στον Γιώργο Λιάγκα.

Η απόφαση ελήφθη με τέσσερις ψήφους έναντι μίας ενώ η μειοψηφία πρότεινε την προσωρινή διαγραφή ενός έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση αφορά τον τρόπο παρουσίασης της είδησης, σχετικά με τη μαρτυρία νεαρής φοιτήτριας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατήγγειλε ότι ένας άνδρας εκσπερμάτωσε πάνω της, ενώ βρισκόταν σε βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). 

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Πειθαρχικού:

«Ο συνάδελφος Γιώργος Λιάγκας στην από 07.11.19 εκπομπή του “Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα”, που παρουσιάζει στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εμφάνισε με απαράδεκτο τρόπο την σεξουαλική παρενόχληση μιας φοιτήτριας στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, την προηγούμενη μέρα από άλλο φοιτητή. Μάλιστα για την παρενόχληση αυτή η φοιτήτρια κατήγγειλε το δράστη ο οποίος και συνελήφθη. Χρησιμοποίησε περιγραφική φρασεολογία που καταφανώς παραβιάζει όχι μόνο τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, αλλά και στοιχειώδεις κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς, επιχειρώντας τη διακωμώδηση του θέματος προς άγραν εντυπώσεων. Η χυδαιότητα της όλης παρουσίασης με συμμετοχή μάλιστα και άλλων μη μελών της ΕΣΗΕΑ στην εκπομπή, προκάλεσε βάναυσα το κοινωνικό συναίσθημα και τις έντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες προσώπων και φορέων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι στα τέλη Ιανουαρίου το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) είχε επιβάλει αναστολή της μετάδοσης της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» για πέντε ημέρες.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης