Προληπτικό έλεγχο έναντι του covid-19 με rapid test υλοποιεί ο ΕΔΟΕΑΠ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα ΜΜΕ πανελλαδικά, εστιάζοντας στους εργαζομένους που εκτίθενται περισσότερο στην πανδημία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. O Οργανισμός έχει ήδη ζητήσει από τα Μέσα να υποδείξουν τους συγκεκριμένους εργαζομένους τους.

Τα τεστ διενεργούνται εντός του ΕΔΟΕΑΠ (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), ενώ στην περιφέρεια η κάλυψη γίνεται μέσω συμβεβλημένων κέντρων. Παράλληλα ο Οργανισμός αποστέλλει τεστ στα ΜΜΕ που διαθέτουν ιατρική υποδομή, ώστε η διενέργειά τους να γίνεται εντός των κτηριακών τους εγκαταστάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προληπτικός έλεγχος ξεκινά εντός των ημερών και θα επαναλαμβάνεται ανά 15ήμερο. Έως τώρα ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από τα ΜΜΕ για 1.000 ασφαλισμένους.

Υπενθυμίζεται ότι τα Μέσα που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πρέπει να δηλώσουν τους συγκεκριμένους εργαζομένους στην ηλεκτρονική διεύθυνση rapidtest@edoeap.gr ώστε ο ΕΔΟΕΑΠ να επικοινωνεί μαζί τους για τον ορισμό του ραντεβού.

Εξυπακούεται ότι όλοι οι ασφαλισμένοι που εκδηλώνουν ύποπτα συμπτώματα θα πρέπει πρωτίστως να επικοινωνούν με το θεράποντα ιατρό τους, ώστε -εφόσον χρειαστεί- να παραπεμφθούν σε rapid test.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης