Πειθαρχική δίωξη εις βάρος του Σίμου Κεδίκογλου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013, 13:47
Πειθαρχική δίωξη εις βάρος του Σίμου Κεδίκογλου
Μετά την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να παραδώσει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της Ένωσης Συντακτών αποφάσισε να ασκήσει πειθαρχική δίωξη εις βάρος του Σίμου Κεδίκογλου.

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό θα καλέσει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και μέλος της ΕΣΗΕΑ να απολογηθεί μετά τις δύο εγκλίσεις μελών της ΕΣΗΕΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση είχε ως εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που συνεδρίασε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, καταδικάζει απερίφραστα το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" της Κυβέρνησης, η οποία, με δηλώσεις του κ. Κεδίκογλου που θυμίζουν Χούντα, ανακοίνωσε το πρωτοφανές για δημοκρατική χώρα "κλείσιμο" της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να "κλείσει" η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και θα χρησιμοποιήσει κάθε πολιτικό, συνδικαλιστικό και νομικό μέσο για να βάλει φραγμό στην ασυδοσία της Κυβέρνησης, που με φασιστικό τρόπο επιχειρεί να ελέγξει την ενημέρωση του ελληνικού λαού.

Καλεί σε αγώνα όλους τους συναδέλφους της ΕΡΤ και κηρύσσει όλο τον Κλάδο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, οργανώνοντας νυχθημερόν ομάδες περιφρούρησης.

Απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους όλης της χώρας να αντιδράσουν στο ξεπούλημα του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης και να συμπαρασταθούν στον αγώνα των 2.656 εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Καλεί όλα τα κόμματα να πάρουν θέση χωρίς περιστροφές. Τώρα κρίνονται όλοι.

Τέλος, καλεί τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου να παραδώσει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα και να παραιτηθεί από μέλος της ΕΣΗΕΑ, αλλιώς το Δ.Σ. θα προχωρήσει στη διαδικασία διαγραφής του από το Σωματείο μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση όλη τη νύχτα και καλεί τους εκπροσώπους στο Μικτό Συμβούλιο και όλους τους συναδέλφους να έρθουν σήμερα το βράδυ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013, 14:22