Παρέμβαση του ΕΣΡ για τη διακωμώδηση της υπόθεσης της φοιτήτριας στο ΑΠΘ από την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019, 19:30
Παρέμβαση του ΕΣΡ για τη διακωμώδηση της υπόθεσης της φοιτήτριας στο ΑΠΘ από την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα

Οι καταγγελίες που έφτασαν στα γραφεία του ΕΣΡ κίνησαν τελικά τις διαδικασίες για να συνταχθεί το κατηγορητήριο για την εκπομπή «Μεσημέρι» του Γιώργου Λιάγκα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με αφορμή τη διακωμώδηση της ασέλγειας σε φοιτήτρια στο ΑΠΘ.

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης θα έχει συνταχθεί το κατηγορητήριο με τον σταθμό να καλείται σε απολογία την ερχόμενη εβδομάδα.

Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση των μελών του ΕΣΡ για να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι για την εκπομπή.

Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων, το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «ΤΟ ΜΩΒ» κατήγγειλε στο ΕΣΡ την εκπομπή του ΣΚΑΙ που «εξευτελίζει την αξιοπρέπεια των γυναικών και ζητά την τιμωρία του».

Το σωματείο κοινοποίησε την καταγγελία και προς την Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα της 7ης Νοεμβρίου παρουσίασε «με εξευτελιστικό τρόπο μια σοβαρή και ακραία μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης την οποία υπέστη στις 6/11/2019 φοιτήτρια μέσα στη βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ μελετούσε, δικαιολογώντας μάλιστα τον ένοχο, διακωμωδώντας και υποβιβάζοντας το αδίκημα».

Η οργάνωση αναφέρει πως «θα ενημερώσει και την επιτροπή GREVIO η οποία έχει συστηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης και έχει ως θεσμικό της ρόλο την παρακολούθηση της τήρησης των προβλέψεων της Σύµβασης του Συµβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέµηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης)».

Κλείνοντας η ανακοίνωση τονίζει ότι «σας καταγγέλλουμε το γεγονός και σας ζητούμε ως Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να τιμωρήσετε άμεσα τους ενόχους μιας τόσο προσβλητικής εκπομπής για την αξιοπρέπεια των γυναικών».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019, 20:48