Η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ελήφθη το 1996.
Στόχος της είναι να ενθαρρύνει τις ανταλλαγές τηλεοπτικών προγραμμάτων μεταξύ των χωρών και ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την ειρήνη, την ασφάλεια, τον πολιτισμό την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
Ειδικά για την ημέρα κυκλοφόρησε το επίσημο βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης 2018

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης, ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος, δήλωσε σχετικά: «Η παγκόσμια ημέρα τηλεόρασης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ εορτάζεται εφέτος για 22η χρονιά. Λιγότερα χρόνια από όσα χρειάστηκαν για να αποκτήσει η χώρα μας νομίμως λειτουργούντα κανάλια εθνικής εμβέλειας. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή να ρίξουμε όλο το βάρος στο περιεχόμενο, το ποιοτικό περιεχόμενο, όπως είναι και η θεματική της εφετινής παγκόσμιας ημέρας. Για “την ψυχαγωγία, την ενημέρωση, την έμπνευση και την εκπαίδευση”».

«Το περασμένο καλοκαίρι, 3,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, αποδεικνύοντας ότι η τηλεόραση παραμένει από τη μία ο βασιλιάς του περιεχομένου και από την άλλη το πιο δημοφιλές και λαϊκό μέσο. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση οφείλει -και το πράττει- να δείχνει τον δρόμο όχι μόνο στις τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και στο περιεχόμενο με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην προστασία των παιδιών, στην ισοτιμία των φύλων» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης