H αρχαιολόγος και ιστορικός Βασιλική Τζαχρήστα, υποδέχτηκε τους αθλητικούς συντάκτες και τους φοιτητές των ΜΜΕ στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) στην Αρχαία Ολυμπία, όπου θα διεξαχθεί (12-14 Οκτωβρίου) το 5ο Διεθνές Σχολείο Αθλητικών Συντακτών του ΠΣΑΤ. Η εναρκτήρια ομιλία της εκπροσώπου της ΔΟΑ είχε τίτλο: «Η Αρχαία Ολυμπία ως διαχρονικό κέντρο Αθλητισμού και Πολιτισμού: ο ρόλος της στο σύγχρονο Ολυμπιακό Κίνημα». Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους στο Διεθνές Σχολείο Αθλητικών Συντακτών ήταν ο Πρόεδρος της AIPS Τσαρλς Καμενζουλί και ο τέως πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Σωτήρης Τριανταφύλλου.

Η Βασιλική Τζαχρήστα καλωσόρισε εκ μέρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας τους αθλητικούς συντάκτες και τους φοιτητές ΜΜΕ και ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και τον γενικό γραμματέα Δήμο Μπουλούκο για την ευκαιρία που της έδωσαν να μιλήσει για τον τομέα του επιστημονικού ενδιαφέροντός της και την Αρχαία Ολυμπία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την μακρά περίοδο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τις ιστορικές μεταβολές, αλλά και την ιστορικότητα του χώρου, μίλησε η Βασιλική Τζαχρήστα παρουσιάζοντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον Κρόνιο Λόφο πριν και κατά την έναρξη των ανασκαφών (ξεκίνησαν το 1875). «Η Ολυμπία ήταν από την αρχαιότητα θρησκευτικό κέντρο λατρείας και οι Ολυμπιακοί ήταν οι σημαντικότεροι αγώνες της εποχής. Σήμερα είναι η σημαντικότερη κληρονομιά του κόσμου,» τόνισε η Βασιλική Τζαχρήστα.

Χορηγός επικοινωνίας όπως κάθε χρόνο είναι το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης