Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας της αθλητικής οικογένειας πραγματοποιήθηκε η μεγάλη διαδικτυακή τηλεημερίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπο (ΠΣΑΤ) με θέμα «ο ελληνικός αθλητισμός την εποχή της πανδημίας».

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος αναγνωρίζεται θεσμικά, από τη Βουλή των Ελλήνων, ως φορέας ανάπτυξης και προβολής του ελληνικού Αθλητισμού και  ήταν υποχρέωση της διοίκησης να προσκαλέσει σε αυτό το μεγάλο διαδικτυακό τραπέζι όλους τους εκπροσώπους των ομαδικών αθλημάτων, που πλήττονται από την πανδημία, ώστε ήρεμα και δημιουργικά να φθάσουμε στην ορθότερη δυνατή λύση. «Δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε ότι υπάρχουν σήμερα αθλητές που έχουν να αγωνιστούν εννέα μήνες» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που πήρε πρώτος το λόγο τόνισε ότι «δεν μου είναι ευχάριστο ως πολιτικά επικεφαλής του αθλητισμού να κλείνω χώρους αντί να ανοίγω. Στόχος μας είναι η προστασία του συνόλου του αθλητικού οικοδομήματος». Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος ανέφερε ότι, η παρατεταμένη αναβολή των αθλητικών δραστηριοτήτων οδήγησε εκατομμύρια αθλητές να βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Η πανδημία έπληξε βαθύτατα τον παγκόσμιο αθλητισμό, ενώ ο καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και μέλος της Υγειονομικής Επιτροπής για τον Αθλητισμό ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι βήμα-βήμα οδεύουμε σε μια κανονικότητα. «Ήδη είμαστε μπροστά στα πρώτα ενθαρρυντικά δείγματα» επισήμανε και απάντησε στις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής Γιώργος Μαυρωτάς υπογράμμισε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι περίπλοκη και η θέση του ίδιου εξαιρετικά δύσκολη, αφού βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μέτωπα, τους γιατρούς και τους αθλητές. Στη συνέχεια απάντησε στις  πάμπολλες ερωτήσεις.

Οι πλέον των 30 εκπροσώπων  του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του βόλεϊ, του πόλο και του χαντ μπολ αφού ευχαρίστησαν τον ΠΣΑΤ για την πρωτοβουλία του και για το γεγονός ότι τους έδωσε την δυνατότητα να ακουστεί η φωνή τους,  συζήτησαν για τρεις και πλέον ώρες και κατέληξαν σε συγκεκριμένες προτάσεις για την επιστροφή του αθλητισμού στην κανονικότητα. «Όλοι γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε και το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Όμως πρέπει ο αθλητισμός να λειτουργήσει. Με όρους και περιορισμούς. Αλλά επάνω από όλα να λειτουργήσει. Με ενότητα και συνεργασία» Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα των ανθρώπων του αθλητισμού που εξέφρασαν την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα.

Έλαβαν μέρος στη συζήτηση, διάρκειας τριών και πλέον ωρών από την πλευρά των αθλητών η πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Βούλα Κοζομπόλη, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Εύη Μωραϊτίδου. ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) Γιώργος Μπαντής, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών Παναγιώτης Πελεκούδας, η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης Αλεξάνδρα Ασημάκη. Από την πλευρά των ομοσπονδιών,  ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Γιώργος Καραμπέτσος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας Κωνσταντίνος Γκαντής, από τις λίγκες ο Πρόεδρος της Super League Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο Πρόεδρος της Super League 2 & Football League Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Ευαγγελος Γαλατσόπουλος, ο Πρόεδρος της Volleyleague Παντελής Τορνατόρος,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έλαβαν μέρος επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (ΕΠΣΑ) Παναγιώτης Δημητρίου, πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας Σάββας Δημητριάδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαϊας Άγγελος Δανιήλ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου Λάμπρος Ανδριόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Παρασκευάς Μουρατίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης Κώστας Χαριτωνίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Χειροσφαίρισης Δημήτρης Σκάρλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης Ελευθέριος Βούρος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας Ηλίας Καραμάνης, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αθηναίων Διαιτητών Σοφιανός Μαράνος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας Κωνσταντίνος Μπούσιας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαιτητών Βόλεϊ Ελλάδας Σταύρος Μαυρικίδης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Υδατοσφαίρισης Μιχάλης Σκαλοχωρίτης. Συμμετείχαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ και ο επί τιμή πρόεδρος Παύλος Γερακάρης. Τον συντονισμό έκανε ο γενικός γραμματέας του ΠΣΑΤ Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου.

Η ημερίδα μεταδόθηκε απευθείας από το κανάλι του ΠΣΑΤ στο YouTube και από τη σελίδα του Συνδέσμου στο  Facebook, όπου μπορούν όλοι να αναζητήσουν λεπτομέρειες.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ θα δημοσιεύσει αύριο περίληψη όλων των εισηγήσεων, καθώς και των παρεμβάσεων που έγιναν, ενώ προετοιμάζει και τις αναλυτικές θέσεις των αθλημάτων τις οποίες η διοίκηση του ΠΣΑΤ θα αποστείλει στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού και στον καθηγητή κ. Τσακρή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης