*** Αυτήν τη φωτογραφία τη θυμόμαστε όλοι…
Είναι η φωτογραφία-σύμβολο τού ξεπεσμού τής εγχώριας «υψηλής δημοσιογραφίας»• το εν λόγω στιγμιότυπο τραβήχτηκε το 2012 στη Νότιο Αφρική και προβλήθηκε στις 29 Ιουνίου 2015 από το πάλαι ποτέ σοβαρό και κραταιό «Mega», με την επισήμανση ότι επρόκειτο για πλάνο από τράπεζα στο κέντρο τής Αθήνας και με σαφή στόχευση να δημιουργούταν αρνητικό κλίμα για την τότε νεοφώτιστη κυβέρνηση τού ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
(η οποία είχε επιβάλλει περιορισμούς στη λειτουργία των τραπεζών•
τα λεγόμενα «capital controls»).

* Ο σταθμός τιμωρήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με πρόστιμο 20.000 ευρών για την κατασκευασμένη είδηση, αλλά η Σχολή τής Τρομολαγνείας φαίνεται ότι έχει πλέον εξαιρετικά βαθιές ρίζες στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

*** Σάλος, λοιπόν, εξέσπασε χθες το βράδυ στο Διαδίκτυο, όταν ο «Σκάϊ» διέκοψε την κανονική ροή τού προγράμματός του και έβγαλε στον «αέρα» έκτακτο δελτίο, προκειμένου να ενημερώσει τούς πολίτες για τον σεισμό που είχε ταρακουνήσει λίγο νωρίτερα την Αττική.

* Αποσβολωμένοι είδαμε να συνοδεύεται το ρεπορτάζ με εικόνες από τα ισοπεδωμένα σπίτια που είχε αφήσει πίσω του ο περυσινός σεισμός στη Λέσβο• μία ανεκδιήγητη επιλογή, η οποία γελοιοποιούσε σε απόλυτο βαθμό την προσπάθεια που έκαναν οι δημοσιογράφοι τού δελτίου να εκμαιεύσουν καθησυχαστικές δηλώσεις από τον διακεκριμένο καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα.

* Το όλο θλιβερό σκηνικό ολοκληρωνόταν με την ένδειξη «Πλάνα Αρχείου»•
λες και αν δείχνεις μία καταστροφή από το παρελθόν, παύει αυτομάτως να θεωρείται καταστροφή και δεν δημιουργεί ή ενισχύει φοβικά σύνδρομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

* Περιμένουμε από τούδε και στο εξής, νέα αντίστοιχα «ρεπορτάζ», όπου η είδηση ότι αγνοούνται ψαράδες θα συνοδεύεται από πλάνα με το τσουνάμι στην Ινδονησία και η ρίψη «μολότοφ» στα Εξάρχεια θα οπτικοποιείται με εικόνες από το «μανιτάρι» τής ατομικής βόμβας σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι.

*** Νέα μπλεξίματα για τον Ντόναλντ Τραμπ…
Εκτός από την παγκόσμια διαπόμπευσή του για την ανερμάτιστη και ιλαροτραγική πρώτη χρονιά του στον «Λευκό Οίκο», έρχεται και η εφημερίς «Wall Street Journal» να αναφέρει σε δημοσίευμά της, ότι ο Αμερικανός πρόεδρας κατέβαλε μέσω τού δικηγόρου του 130.000 δολάρια σε μία πορνοστάρ, για να μη φτάσει η σεξουαλική τους σχέση στα αφτιά τής Μελάνια.

* Πάντως, τέτοιος που είναι ο Τραμπ, τον έχω ικανό να έδωσε 130.000 δολάρια στη Μελάνια, για να μη φτάσει ο γάμος τους στα αφτιά τής πορνοστάρ.

*** Μένουμε στο Αμέρικα για να δούμε τι συνέβη στη Σάρον Στόουν κατά τη διάρκεια συνέντευξής της.

* Ο παρουσιαστής είχε τη φαεινή ιδέα να τη ρωτήσει αν ανήκει κι αυτή στις σταρς τού Χόλιγουντ που δέχθηκαν στο παρελθόν σεξουαλική παρενόχληση
(σα να ρωτάς τον Τσακ Νόρις αν έχει εξουδετερώσει αντίπαλο με κλωτσοστριφογυριστό χτύπημα)!
Η Θεάρα Σάρον άμα τω ακούσματι τής ερώτησης έσκασε στα γέλια•
ή τη θεώρησε ρητορική, ή απλώς… γαργαλιστική.

* Σάρον, την εντυπωσιακή Δοτική «άμα τω ακούσματι» στην αφιερώνω.
Και πού ’σαι• αν ξαναέρθεις Ελλάδα, να βρεθούμε για ’κείνο το «ψαχουλεματάκι» που λέγαμε…

*** Απολαυστικός ο συνάδελφος που κάνει το σπικάζ στην αθλητική εκπομπή που μάς μεταφέρει τα νέα τού «Ν.Β.Α.» μέσω τής συνδρομητικής πλατφόρμας.
Αναφερόμενος στον Μύθο Μάϊκλ Τζόρνταν -ο οποίος είναι πλέον ο ιδιοκτήτης των Σάρλοτ Χόρνετς- τον είπε «Μιχάλη Ιορδανίδη».

* Και πριν προλάβουμε να συνέλθουμε από την είδηση ότι ο Μάϊκλ Τζόρνταν έχει ποντιακή καταγωγή, ήρθε το τελειωτικό χτύπημα…
Ήταν η σειρά τού σταρ των Ουάσινγκτον Ουΐζαρντς, John Wall, να μετονομαστεί και μετεπωνυμηθεί σε… «Γιάννης Τοίχος».
Χαχαχα, ναι, όπως τ’ ακούτε: «Γιάννης Τοίχος»!
Φανταστείτε να νομιμοποιηθεί κι η «ψυχαγωγική χρήση» τι έχει να γίνει…


*** Ες σήμερον τα σπουδαία, ες αύριον τα σπουδαιότερα…

*** Τα λέμε αύριο…

Ο Υπο-Κοσμικός

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης