Την  …ανορεξία και  τη συναισθηματική διαταραχή που διαπίστωσαν οι γιατροί ότι αντιμετωπίζει, επικαλείται μεταξύ άλλων ο Μένιος Φουρθιώτης, σε νέο αίτημά του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας, αυτή τη φορά,  να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για να επανέλθει η ισχυρή αστυνομική φρούρηση που είχε μέχρι πρόσφατα.

«Λόγοι δημοσίου συμφέροντος»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαριθμώντας τα προβλήματα υγείας που του προκάλεσαν «οι απειλές κατά της ζωής του», ο Μένιος Φουρθιώτης, επανήλθε, διά του δικηγόρου του, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, με νέο αίτημά του προκειμένου να κερδίσει έστω και προσωρινά την ενίσχυση της αστυνομικής προστασίας του για λόγους, όπως λέει, δημοσίου συμφέροντος. «Το Δημόσιο συμφέρον επιτάσσει την  αναστολή εκτέλεσης της πράξης με την οποία  μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας… Η πράξη μείωσης των μέτρων ασφαλείας παραβιάζει μια σειρά άρθρων του Συντάγματος (άρθρα 2, 5 και 21) τα οποία προβλέπουν την υποχρέωση του κράτους  να διασφαλίζει την προστασία της ζωής, υγείας και της σωματικής και ψυχικής υγείας των πολιτών», υποστηρίζει χαρακτηριστικά.

Με 9 αποφάσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είχε «θωρακιστεί» ο Φουρθιώτης

Ο  Μένιος Φουρθιώτης  χαρακτηρίζει τον εαυτό του «ευπαθή στόχο», υποστηρίζοντας ότι για το λόγο αυτό ο αρχηγός της ΕΛΑΣ εξέδωσε όχι μόνο μία αλλά συνολικά 9(!) πράξεις  με τις οποίες όχι μόνο του διέθεσε προσωπικό ασφαλείας, αλλά συνεχώς αυξανόταν ποσοτικά και ποιοτικά  τα μέτρα προστασίας του, μετά και από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας επιτροπής που, όπως αναφέρει,  προβλέπεται από το Προεδρικό Διάταγμα 141/2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημειώνει στην αίτησή του, τόσο η  ΕΛ.ΑΣ. όσο και η συγκεκριμένη επιτροπή συμφώνησαν αφενός πως αποτελεί στόχο αλλά και στο βαθμό «επικινδυνότητας που διατρέχει, ενώ ελήφθησαν υπόψη οι πληροφορίες περί απειλών σε βάρος του, αλλά και οι εγκληματικές ενέργειες που έχουν εκδηλωθεί  κατά της ζωής του».

Ακόμη, σημειώνει  ότι 11 μέρες μετά την απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που αύξησε τα μέτρα ασφαλείας για το επόμενο τρίμηνο, εκδόθηκε η από 31.3.2021 προσβαλλόμενη πράξη με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Η «επιδείνωση» της υγείας του Φουρθιώτη

Μετά από όλα αυτά, σύμφωνα με τον Μένιο Φουρθιώτη «έχει επέλθει επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του», παραθέτοντας  ιατρική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία, διεγνώσθη ψυχογενής ανορεξία και συναισθηματική διαταραχή και του συνεστήθη η παραμονή του σε κλινική, προκειμένου να γίνει ιατρικός έλεγχος.

Πέρα από αυτό όμως,  σημειώνει ο Μένιος Φουρθιώτης, μετά από δημοσίευμα εφημερίδας που γινόταν αναφορά στο πρόσωπό του, έκανε εισαγωγή σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου διαγνώσθηκε οπισθοστερνικό άλγος και καρδιακή αρρυθμία  και του συστήθηκε  η αποφυγή ….έντονης σωματικής δραστηριότητας και διατροφική αγωγή αλλά και να επανεξεταστεί  σε 3 εβδομάδες.

Επαρκείς ή ανίσχυροι οι λόγοι που προβάλλονται από το Μένιο Φουρθιώτη, το ΣτΕ θα κρίνει την τύχη της αστυνομικής φρουράς που μετ’ επιτάσεως ζητά. 

Διαβάστε επίσης: 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης