Η ετήσια εκδήλωση του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων έλαβε χώρα χθες, στις 29 Ιουνίου στο Capsis Hotel Thessaloniki και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε για να τιμήσει με την παρουσία του το Keynote 2020, αγκαλιάζοντας το έργο του Οργανισμού. Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρίσκονται ορισμένες ανακοινώσεις που αφορούν στην πορεία και τα μελλοντικά σχέδια του Οργανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με γνώμονα την έρευνα, την εξωστρέφεια και τις ανάγκες του κόσμου, ο Οργανισμός επεκτείνεται και θα μετονομαστεί σε Ερευνητικό Οργανισμό Ελλάδος. Μία νέα πλατφόρμα φέρνει την καινοτομία και την πρωτοπορία στο χώρο της έρευνας, στηρίζοντας την πολυφωνία χωρίς λογοκρισίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο νέο project HEROES (από τα αρχικά Hellenic Research Organization) ενώνουν τις δυνάμεις τους και τις γνώσεις τους ακόμη περισσότεροι ερευνητές, δημοσιογράφοι και όλοι όσοι αγαπούν την έρευνα! Πρόκειται για μία νέα πλατφόρμα στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι, δωρεάν, ανταλλάζοντας γνώσεις, πληροφορίες και έρευνες. Φανταστείτε το σαν το Facebook της έρευνας.

Επίσης, αλλάζει ο τρόπος που διαβάζουμε e-books και e-mags. Τα ηλεκτρονικά βιβλία και περιοδικά του Οργανισμού γίνονται ακόμα πιο διαδραστικά, καθώς ο αναγνώστης μπορεί να επιλέξει οποιαδήποτε εικόνα ή στοιχείο του κειμένου και να του εμφανιστούν πληροφορίες που δεν περιλαμβάνονται στο άρθρο. Συνεχώς η έρευνα προχωρά ένα βήμα παραπέρα με σπουδαίες συνεργασίες σε διευρυμένο πεδίο.

Έτσι, δημιουργείται η ανάγκη για το πέμπτο ραδιόφωνο του Οργανισμού, αφιερωμένο καθαρά σε θέματα επικαιρότητας, το EOE Today! Τέλος, υπό την αιγίδα του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων ιδρύεται μία νέα ένωση για δημοσιογράφους, ερευνητές, αρθρογράφους και κειμενογράφους, η ΕΝ.Ε.Λ.Δ.Ε. (Ένωση Ευρωπαίων Λειτουργών Δημοσιογραφίας και Έρευνας). Πλέον, θα υπάρχει μία ένωση που θα στηρίζει πέρα από τους δημοσιογράφους και τους ερευνητές και όσους ασκούν το λειτούργημα της έρευνας, οι οποίοι έως τώρα δεν είχαν τη δική τους στέγη. Θα παρέχεται νομική στήριξη και ειδικά προνόμια για τη διευκόλυνση του λειτουργήματος της έρευνας, όπως η ελεύθερη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία κ.τ.λ.

Πρόεδρος της Ένωσης είναι η Ευγενία Κούκουρα, επίσημη ξεναγός του ελληνικού κράτους και επίτιμη πρόεδρος του Οργανισμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης