Μέχρι τις 23 Ιουνίου αναμένεται να έχει αποφανθεί η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για την πρώτη από μία σειρά αιτήσεων που αφορούν τις τηλεοπτικές άδειες η οποία κατατέθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel.

Επί τρεις ώρες, κεκλεισμένων των θυρών, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Mega συζητήθηκε το πρωί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αίτηση, που υπογράφεται από την Ανώνυμη Εταιρεία «Τηλέτυπος Τηλεοπτικών Προγραμμάτων», στρέφεται κατά της υπ΄ αριθμ. 7984/2016 απόφασης των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις 4 «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο ΣτΕ , με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου, υπέρ της επίμαχης κοινής υπουργικής απόφασης μίλησε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Επικρατείας Ελευθέριος Κρέτσος.

Aπό το Υπουργείο Επικρατείας παραστάθηκαν οι εκπρόσωποι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) Ευστράτιος Συνείκης και Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος και από το Υπουργείο Οικονομικών το μέλος του ΝΣΚ Κωνσταντίνος Κηπουρός, ενώ και για τα δύο υπουργεία παραστάθηκαν οι δικηγόροι Ιωάννης Μαντζουράνης και Ιωάννης Δρόσος. Να σημειωθεί ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που το Ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπείται στο ΣτΕ, εκτός από το ΝΣΚ και με δικηγόρους. Ο τηλεοπτικός σταθμός εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, Αναστάσιο Κωνσταντινίδη και Βασίλειο Δεληβοριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί πως δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ημερομηνία συζήτησης των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κατατεθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Αlpha και Star Channel. Οι 23 αιτήσεις ακυρώσεως (κύριες προσφυγές) σχεδόν όλων των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών θα συζητηθούν στις 4 Ιουλίου 2016 στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο τον κ. Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας κ. Παπαγεωργίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης