Μαρτύριο της σταγόνας στον ΕΔΟΕΑΠ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016, 11:57
Μαρτύριο της σταγόνας στον ΕΔΟΕΑΠ
Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων με ανακοίνωσή της επισημαίνει:

Εξασφάλισε 10 εκ. ευρώ η ΕΣΗΕΑ αλλά…

Παραμονές της Πρωτοχρονιάς 7,5 εκατομμύρια ευρώ μπαίνουν στο ταμείο του ΕΔΟΕΑΠ.

Πρόκειται για λεφτά, που είχε επίτηδες ξεγράψει η πλειοψηφία του ΔΣ διοίκηση του οργανισμού αλλά το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ εξασφάλισε για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ, από βεβαιωμένες οφειλές αγγελιοσήμου.

Μαζί με αυτά που εξασφαλίσθηκαν και μπήκαν στο Ταμείο από τον περασμένο μήνα υπερβαίνουν τα 10 εκ ευρώ.

Ήδη προωθείται για δημοσίευση η υπουργική απόφαση σε εφαρμογή της τροπολογίας που ψήφισε η Βουλή. Δύο εκατομμύρια δίνονται επίσης στα επικουρικά δημοσιογραφικά ταμεία (ΤΕΑΣ ΕΤΑΣ) της Περιφέρειας (Πάτρα και Θεσσαλία) καθώς και αναλογία στους υπόλοιπους ασφαλισμένους του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί όμως η εκκωφαντική σιωπή της πλειοψηφίας του προεδρείου του ΕΔΟΕΑΠ για την επόμενη μέρα στο ταμείο. Προτίμησαν , για να δείξουν πρόσωπο, την εύκολη λύση .Έσπασαν ομόλογα από το αποθεματικό ασφαλείας δήθεν επειδή δε έφταναν τα λεφτά για περίθαλψη μισθούς και συντάξεις και αμέσως την έκαναν για διακοπές ανεξάρτητα σε τι τιμή τα έσπασαν και πόσο θα πληρώσουν οι μέτοχοι κι αυτό το ρεσάλτο.

Το τρίο Καρούτζου Παπαϊωάννου και Σταθάτου δεν κρύβονται απλώς. Αποφεύγουν τώρα να απαντήσουν για τα εξήντα τόσα εκατομμύρια από αγγελιόσημο που οφείλουν στον ΕΔΟΕΑΠ γραφεία ισολογισμών και τα αμείλικτα ερωτήματα που τους θέτουν και για αυτά μέτοχοι ασφαλισμένοι αλλά και οι διοικήσεις των δημοσιογραφικών ενώσεων.

Ούτε ασχολήθηκε η παρέα της Προέδρου των σκανδάλων στην ΕΣΗΕΑ με τα άλλα δέκα εκατομμύρια που είχε δεσμευθεί να δώσει ο Πετρόπουλος.

Εκτός κι αν βολεύει καναλάρχες και επίορκους του ΕΔΟΕΑΠ, το λουκέτο στο ταμείο για κλείσουν παλιοί λογαριασμοί και κρυφά τεφτέρια.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016, 13:54