Ξεκίνησε το πρωί και θα συνεχιστεί στις 19 Μαρτίου η συζήτηση της αίτησης υπαγωγής της Χ. Κ. Τεγόπουλος, που εκδίδει την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, στο άρθρο 99. Η συζήτηση διακόπηκε λόγω λήξης του ωραρίου των δικαστηρίων.

Ως μάρτυρας εξετάστηκε από την πλευρά της Μάνιας Τεγοπούλου, στέλεχος των οικονομικών υπηρεσιών της εφημερίδας, ο οποίος ισχυρίστηκε πώς «το μόνο περιουσιακό στοιχείο της εφημερίδας είναι ο τίτλος της και η αξία του υπολογίζεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ». Επίσης, είπε πώς «αν οι εργαζόμενοι δεχτούν να ανοίξει ξανά η εφημερίδα ενδεχομένως η Τράπεζα Πειραιώς να αποδεσμεύσει τα χρήματα που κρατάει από το πρακτορείο διανομής Τύπου (παρά το γεγονός ότι η Τράπεζα έχει διαψεύσει κάτι τέτοιο), καθώς και ότι «θα επιχειρηθεί να μειωθεί το λειτουργικό κόστος» χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να πει στο δικαστήριο με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δικαστήριο, αναμένεται να καταθέσουν στις 19 Μαρτίου ένας ακόμα μάρτυρας εκ μέρους της εταιρίας και μάρτυρες εκ μέρους των εργαζομένων και των άλλων πιστωτών. Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι θα εξακολουθούν να έχουν το δικαίωμα κατασχέσεων εις χείρας τρίτων, για ποσά ύψους μέχρι και του 50% των οφειλόμενων δεδουλευμένων τους, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου στις 15 Φεβρουαρίου. Μέχρι την ολοκλήρωση της συζήτησης πάντως στις 19 Μαρτίου δεν θα έχουν δικαίωμα κατασχέσεων επί ακινήτων και εξοπλισμού, τα οποία ούτε όμως η εταιρεία θα μπορεί να εκποιήσει, όπως συμφώνησαν οι διάδικοι.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης