Το tweet για τον Αντώνη Σαμαρά στοίχισε στον Κώστα Βαξεβάνη ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή για εξύβριση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού.

Αν και απών ο Αντώνης Σαμαράς «κέρδισε» στην αντιδικία του με τον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, σε βάρος του οποίου είχε υποβάλει μήνυση για το υβριστικό, όπως χαρακτηρίστηκε από το δικαστήριο, tweet που είχε ανεβάσει ο δημοσιογράφος, τον Φεβρουάριο του 2018 αφήνοντας αιχμές σε βάρος του πρωθυπουργού για την υπόθεση του θανάτου του Κ. Μαυρίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφία τύπου meme, που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, είχε αποσταλεί από αναγνώστη της εφημερίδας,  το οποίο ανέφερε ότι στο σκάνδαλο της Novartis υπάρχουν τρεις νεκροί και η υπόθεση αρχίζει να θυμίζει «Noor 1». Η επίμαχη φωτογραφία εμφάνιζε τον Αντ. Σαμαρά να λέει: «Όποιος ανοίγει το στοματάκι του θα έχει την τύχη του Μαυρίκου. Το αισθάνομαι» και βασιζόταν σε παλαιότερο βίντεο προεκλογικής συνέντευξης του πρώην πρωθυπουργού, στην οποία είχε πει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει, το αισθάνομαι». Ο εκδότης πάνω από τη φωτογραφία έγραφε το σχόλιο «λες;».

Οι συνήγοροι του δημοσιογράφου κατά την έναρξη της διαδικασίας υποστήριξαν πως «είναι προφανές πως πρόκειται για σάτιρα», ενώ ο ίδιος ο Κ. Βαξεβάνης ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για «γελοιογραφία» και δεν είχε σκοπό να ασκήσει κριτική στον Αντώνη Σαμαρά.

Το δικαστήριο τελικά μετέτρεψε την κατηγορία σε βάρος του Κ. Βαξεβάνη, σύμφωνα και με την εισαγγελική πρόταση, από συκοφαντική δυσφήμιση σε απλή εξύβριση κρίνοντας πως η φωτογραφία αναφερόταν σε μη πραγματικό γεγονός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μήνυση του Α. Σαμαρά έγινε για την παρακάτω ανάρτηση του Κ. Βαξεβάνη στο twitter:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης