Η Προκήρυξη για τα Δημοσιογραφικά Βραβεία του ΠΣΑΤ 2020

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020, 17:51
Η Προκήρυξη για τα  Δημοσιογραφικά Βραβεία του ΠΣΑΤ 2020

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) προκηρύσσει και φέτος τα Δημοσιογραφικά Βραβεία 2020, για τους συναδέλφους – μέλη του Συνδέσμου. Για λόγους κατανοητούς είναι ενδεχόμενο η τελετή βράβευσης να γίνει σε ανοικτό χώρο και νωρίτερα χρονικά, σε σχέση με το παρελθόν.

Οι υποψηφιότητες, για τα 23α βραβεία, μπορούν να υποβληθούν στη Γραμματεία του ΠΣΑΤ, με θέματα που έχουν δημοσιευθεί, μεταδοθεί και παρουσιαστεί, από τις 12 Οκτωβρίου 2019 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11 π.μ..

Οι προϋποθέσεις, για τη συμμετοχή στα Δημοσιογραφικά Βραβεία 2020:

-Ο υποψήφιος, δεν μπορεί να αυτοπροταθεί. Απαιτείται η υπογεγραμμένη πρόταση δύο (2) συναδέλφων, μελών του ΠΣΑΤ, με την απαραίτητη υπενθύμιση, τόσο οι προτείνοντες όσο και ο προτεινόμενος να είναι ΤΑΜΕΙΑΚΩΣ ΕΝΤΑΞΕΙ στο Σύνδεσμο.

-Στα Δημοσιογραφικά Βραβεία 2020, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, οι συνάδελφοι που βραβεύτηκαν το 2019.

-Η πρόταση μπορεί να αφορά, Συνέντευξη, Άρθρο, Έρευνα, Σχόλιο, Ρεπορτάζ, γενικά δημοσιογραφικό προϊόν, σε Έντυπα και Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, Ιστοσελίδες, WEB TV.

-Αναλόγως με τις κατατεθειμένες προτάσεις, διαμορφώνονται και οι επί μέρους κατηγορίες προς Βράβευση.

-Τα προτεινόμενα θέματα, θα πρέπει να είναι στην αυθεντική τους μορφή, χωρίς εκ των υστέρων διορθώσεις.

-Στην περίπτωση που το προτεινόμενο θέμα αποτελεί αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, απαιτείται η ονομαστική αναφορά των συναδέλφων που μετείχαν σ' αυτή και είναι φυσικά Μέλη του Συνδέσμου.

-Σ' ότι αφορά τα προτεινόμενα θέματα συναδέλφων φωτορεπόρτερ, Μελών του ΠΣΑΤ, αυτά μπορεί να είναι το ανώτερο έως τρία (3) για τον καθένα.

-Στις επί μέρους Κατηγορίες, θα πρέπει να είναι περισσότερες της μιας (1) οι υποψηφιότητες, για να υπάρξει σχετική απόφαση Βράβευσης από την Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ.

-Τα μέλη της Επιτροπής Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ, έχουν το δικαίωμα, πέραν των υποψηφιοτήτων που κατατίθενται, να προτείνουν κι αυτά θέματα προς Βράβευση.

-Στα Δημοσιογραφικά Βραβεία 2020 δεν δικαιούνται να μετέχουν, ως υποψήφιοι, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, του Πρωτοβάθμιου και Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου του ΠΣΑΤ.

-Τα προτεινόμενα προς Βράβευση θέματα, θα πρέπει να αποσταλούν, ή κατατεθούν στα γραφεία του ΠΣΑΤ (Ασκληπιού 3, Αθήνα), με την ένδειξη «Για Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων» σε φάκελο, ή ηλεκτρονικά (psat@otenet.gr) το αργότερο έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11 π.μ..

Ειδικό Έπαθλο “Θεαγένης ο Θάσιος”

Το Ειδικό επαμειβόμενο Έπαθλο (500 ευρώ) “Θεαγένης ο Θάσιος”, που έχει θεσμοθετηθεί μετά από σχετική προσφορά του Μέλους του Συνδέσμου Βάσως Μόραλη και του συζύγου της, επίσης Δημοσιογράφου, Κώστα Γιωτάκη, αφορά τους νέους συναδέλφους μας, Μέλη του Συνδέσμου, στους οποίους και επιβραβεύεται η συνεπής και συνεχής δημοσιογραφική κάλυψη των Αθλημάτων, πέραν του Ποδοσφαίρου και του Μπάσκετ.

Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων και για το Έπαθλο αυτό, γίνεται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, όπως για τις υπόλοιπες Κατηγορίες.

Οι Συγγραφείς Συνάδελφοι

Στην εκδήλωση των Δημοσιογραφικών Βραβείων 2020, όπως κάθε χρόνο, ο ΠΣΑΤ θα τιμήσει και τους συναδέλφους – συγγραφείς βιβλίων, εντός του χρονικού διαστήματος 12 Οκτωβρίου 2019 – 7 Σεπτεμβρίου 2020.

Εισαγωγή σε ΑΕΙ

Στην ίδια εκδήλωση επίσης, θα τιμηθούν και τα παιδιά των συναδέλφων – μελών του ΠΣΑΤ που θα εισαχθούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα το 2020.

Ο ΠΣΑΤ, καλεί τους συναδέλφους – συγγραφείς να αποστείλουν αντίτυπο του εκδοθέντος βιβλίου τους, στο συγκεκριμένο διάστημα (12/10/19 – 7/9/20) στα γραφεία του Συνδέσμου, καθώς επίσης και τους συναδέλφους των οποίων τα παιδιά τους θα εισαχθούν στα ΑΕΙ το 2020, τα ονόματα τους.

Την Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ, η οποία λειτουργεί βάσει του Καταστατικού μας (άρθρο 20, παρ. γ’) και οι αποφάσεις της δεσμεύουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, απαρτίζουν οι συνάδελφοι μέλη:

Πέτρος Λινάρδος, Νίκος Κατσαρός, Παύλος Γερακάρης, Κώστας Μυλωνάς, Φαίδων Κωνσταντουδάκης, Κώστας Κομίνης, Στράτος Σεφτελής, Ζήσης Καραβάς, Βάσω Μώραλη, Μάκης Παπαζήσης και εκ μέρους του Δ.Σ. ο Α’ Αντιπρόεδρος Φώντας Χήτας.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020, 17:54