Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος

Ερωτηματικά εγείρονται για τα ονόματα των δημοσιογράφων που ελάμβαναν χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ, μόνο ως προς εκείνους οι οποίοι δεν διέθεταν μέσον και επομένως δεν δικαιολογείται η όποια σχέση τους με το Ταμείο του Οργανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λίστα που έδωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στην ΕΣΗΕΑ δεν φέρει καμία σφραγίδα που να την επισημοποιεί. Είναι φανερό όμως από την επικοινωνία που είχαμε, με κάποιους από τους δημοσιογράφους που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, αλλά και δύο εκ των υπουργών Υγείας τον Ανδρέα Λοβέρδο και Άδωνι Γεωργιάδη ότι τα ποσά εδίδοντο επισήμως και με τιμολόγια σε Μέσα Ενημέρωσης για την προώθηση κοινωνικών μηνυμάτων. Διαφημιστικές καμπάνιες για εμβολιασμούς, επιδημίες κλπ.

Ωστόσο, εκείνο που πρέπει να ερευνηθεί είναι η αναφορά ονομάτων κάποιων δημοσιογράφων, οι οποίοι δεν ήταν ιδιοκτήτες Μέσου Ενημέρωσης. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τους περισσότερους, αρνήθηκαν ότι έλαβαν οποιοδήποτε ποσόν και είναι λογικό, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα επρόκειτο περί σκανδάλου. Παρ’ όλα αυτά δεν αποκλείεται ορισμένοι εκ των εκδοτών να ευνοήθηκαν, αυτό όμως δεν εκπλήσσει κανέναν, γιατί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστή η μεροληπτική συμπεριφορά δημόσιων οργανισμών και μη, έναντι των ημετέρων ή των φίλα προσκείμενων, προκειμένου να εξασφαλίζεται η εύνοιά τους και να υπάρχει η ανάλογη κάλυψη.

Λίγοι είναι εκείνοι οι οποίοι θα διακινδύνευαν να χάσουν ένα μεγάλο ποσόν, προκειμένου να δημοσιοποιήσουν μία είδηση ή και αντίθετα αρκετοί εκείνοι οι οποίοι έναντι επιταγής θα έσπευδαν να αποσιωπήσουν κάποιο σημαντικό γεγονός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είπαμε, τα πιο ακριβοπληρωμένα ρεπορτάζ, είναι εκείνα τα οποία δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας…

Η λίστα που διέρρευσε

ΑΝΤΕΝΝΑ -1.000.000

ΚΑΛΙΓΑΡΙΔΗΣ*-1.773.000

MEGA – 406.000

ΣΚΑΙ- 766.000

CREAM* -1.256.000 

BΡΥΩΝΗΣ- 700.000

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ- 398.000

ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ – 223.000

GREY*- 451.000      

                         

LEO BURNETT*- 4.400.000

ΕΘΝΟΣ – 442.000

ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ (Παραπολιτικά)- 843.000

ΤΖΕΝΟΣ (Παραπολιτικά)- 629.000

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ- 552.000  

ΧΑΤΖΗΣ- 494.000

ΜΙΝDWORK* -1.602.000

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ)- 440.000

ΤΡΑΓΚΑΣ- 278.000

ΤΣΕΓΚΟΥ- 59.000

ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ – 100.000

ΡΑΠΤΗΣ- 231.000

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 500.000  
                                                          

ΦΙΛΙΠΑΚΗΣ -416.000

FORTUNE*- 370.000

TΡΙΨΑΣ- 73.000

ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ- 80.000

ΣΚΑΝΑΒΗΣ – 276.000

ΓΙΩΤΗΣ- 100.000

ΜΑΥΡΙΚΟΣ- 200.000

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ- 85.000

ADVOCATE*- 696.000

ACTION 24-  200.000

ΔΟΛ – 180.000
ΦΥΝΤΑΝΙΔΟΥ- 91.000

ΚΟΥΡΗΣ- 273.000

ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ – 148.000

ΛΑΛΑΣ – 144.000 

*ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΜΕDIA SHOP)

Τι δήλωσαν οι δημοσιογράφοι στο zougla.gr

Μ. Κουρής: «Ας μας δείξει ο Καμμένος τα επίσημα χαρτιά. Δεν έχω πάρει ποτέ χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ούτε ο Γιώργος Κουρής».

Γ. Κουρής: «Εάν αυτός που κατασκεύασε τη λίστα που ανήρτησε το site του περιοδικού Hot Dog, με τους δημοσιογράφους που λάδωνε το ΚΕΕΛΠΝΟ και γράφει ότι «Ο Κουρής πήρε 273.000 ευρώ», αναφέρεται σε εμένα τον Γιώργο Α. Κουρή, την εφημερίδα ή το κανάλι μου, είναι ψεύτης και απατεών, γιατί τέτοιο ποσό δεν έφτασε ποτέ σε εμένα, τον σταθμό ή την εφημερίδα μου, που ήταν αποκλεισμένα από κρατικές διαφημίσεις, με κυβερνητικές εντολές. Εάν πάντως αυτά τα 273.000 ευρώ υπάρχουν στο ταμείο του φαληρημένου από τις πολλές ρεμούλες ΚΕΕΛΠΝΟ και δεν έχουν φαγωθεί ακόμη και προορίζονται για διαφήμιση στην kontranews και στο kontra channel, αφού τους ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον τους για μένα, που εκδηλώνεται βέβαια κατόπιν εορτής και μετά το μεγάλο φαγοπότι που γινόταν στο ευαγές αυτό κρατικό ίδρυμα επί πολλά χρόνια τους παρακαλώ, να μας στείλουν τα χρήματα αύριο, ή να περάσουμε εμείς από τα γραφεία τους να τα πάρουμε, γιατί λόγω της κρίσης και των κλειστών τραπεζών, τα χρειαζόμαστε επειγόντως! Για τον κόπο τους μάλιστα, μπορούν να κρατήσουν από τα 273.000 ευρώ που γράφουν ότι πήραμε, τα 50.000 ευρώ για μίζα».

N. Χατζηνικολάου:
Η εφημερίδα μας έγραψε πρόσφατα για το πάρτι στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Αυτό τα λέει όλα.

Ν. Ευαγγελάτος
: Με καλύπτει πλήρως η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Α. Σκαναβής, Ελεύθερος Τύπος: Πράγματι τα μέσα του Ομίλου έπαιρναν χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ για προώθηση διαφημίσεων. Υπήρχαν ούτως ή άλλως οι διαφημίσεις και στα site και στην εφημερίδα. Μάλιστα, μας οφείλονται χρήματα τα οποία δεν έχουμε εισπράξει αν και έχουν τιμολογηθεί.

Γ. Τράγκας: Έκλεισα τις εφημερίδες και τα site μου το 2009. Ένα περιοδικό βγάζω (Crash). Τα λογιστήρια μου είναι ανοιχτά. Τα χρήματα αυτά διανεμήθηκαν παλιά, μέσα μία εξαετία, σε τρεις εφημερίδες, ένα ραδιόφωνο και ένα κανάλι.

Τ. Χατζής: Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ ως φυσικό πρόσωπο, το διαψεύδω κατηγορηματικά. Οι λογαριασμοί μου είναι ανοιχτοί.

Μ. Τσέκου: Δεν έχω καμία σχέση με τα χρήματα αυτά. Εντός της ημέρας θα βγάλω διάψευση.

Π. Κουσουλός: Με καλύπτει απόλυτα η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αλλά και αυτή του ΚΕΕΛΠΝΟ. Όμως η στοχοποίηση και η λάσπη στον ανεμιστήρα δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. 

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε και με άλλους δημοσιογράφους-εκδότες ωστόσο η επικοινωνία δεν κατέστη εφικτή.

Επίσης, καλέσαμε την πρώην πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Γιαννόπουλος: Το ΚΕΕΛΠΝΟ ουδέποτε αποζημίωσε οιονδήποτε δημοσιογράφο

«Κάθε αναφερόμενη λίστα σε φυσικά πρόσωπα δημοσιογράφων είναι παντελώς ανυπόστατη» αναφέρει χαρακτηριστικά με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, πρώην βουλευτής και καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος, σχετικά με κατάλογο διαφημιστικών εταιρειών, εκδοτών, δημοσιογράφων.

Η ανακοίνωση του κ. Γιαννόπουλου έχει ως εξής:

«Ως Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ σε πρωινές δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Π. Καμμένου και να τονίσω ότι ο Οργανισμός αυτός του Υπουργείου Υγείας επιτελεί ένα υψηλότατο επιστημονικό έργο στο χώρο της δημόσιας υγείας.

Είναι όμως προφανές ότι οι πολίτες για να γίνουν γνώστες όλων αυτών των παραμέτρων της δημόσιας υγείας, όπως είναι το κάπνισμα, τα διάφορα λοιμώδη νοσήματα ελονοσία, φυματίωση, ιός ebola -λύσσα – ιοί της γρίπης Η1Ν1 / Η5Ν1, εμβόλια, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καταπολέμηση κουνουπιών, ιός του Δυτικού Νείλου και τόσα άλλα, πρέπει να έχουν διαρκή ενημέρωση η οποία επιτυγχάνεται με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης – ηλεκτρονικά και έντυπα – κάτι που έγινε επιτυχώς την προηγούμενη πενταετία ως όφειλε να γίνει, και που σήμερα δυστυχώς λόγω της οικονομικής στενότητας δεν μπορούμε να την ολοκληρώσουμε, με απρόβλεπτες βλαπτικές επιπτώσεις στους συμπολίτες μας.

Κάθε τέτοια δράση, σύμφωνα με τα δεδομένα των οικονομικών μας υπηρεσιών εγένετο με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με παραστατικά και παραδοτέα – ως επίσης οι κατά το παρελθόν γενόμενοι έλεγχοι από αρμόδια οικονομικά όργανα δεν καταλόγισαν ευθύνες ούτε στη διοίκηση ούτε στους υπαλλήλους του Οργανισμού – έτσι με αυτά που ανεφέρθησαν από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης για μαύρα χρήματα τα οποία εδόθησαν κατά καιρούς από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε δημοσιογράφους είναι εκτός πραγματικότητας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ καθ’ όλα τα έτη λειτουργίας του ΟΥΔΕΠΟΤΕ αποζημίωσε ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ (φυσικό πρόσωπο), αντιθέτως το ΚΕΕΛΠΝΟ διαχρονικά και βάση αρμοδιότητας, υλοποιεί εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μέσω των ΜΜΕ- τηλεόραση, ραδιόφωνο, τύπος, διαδίκτυο κτλ, πάντοτε σε συνεργασία με τους επίσημους ομίλους και εταιρείες αυτών και τηρώντας αυστηρά τα προβλεπόμενα. Ως εκ τούτου κάθε αναφερόμενη λίστα σε φυσικά πρόσωπα δημοσιογράφων είναι παντελώς ανυπόστατη.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεργάζεται με όλα τα μέσα και τους δημοσιογράφους μέσω της νομίμου οδού και ποτέ μέσω παράνομων διαδικασιών. Θα ήθελα να τονίσω και πάλι ότι τα Μ.Μ.Ε. και οι δημοσιογράφοι όλα αυτά τα χρόνια είναι το εργαλείο μέσω των οποίων δύναται να ενημερωθεί το κοινό σε όλη την Ελλάδα για τα σημαντικά θέματα Δημόσιας Υγείας.

Οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν με βρίσκει σύμφωνο. Προς αποφυγή εσφαλμένων συμπερασμάτων από ελλιπή στοιχεία που κατατέθηκαν οι υπηρεσίες μας είναι υποχρεωμένες να δώσουν όποια συμπληρωματικά στοιχεία ζητηθούν εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ».

Χαμός στο twitter…

Από την πρώτη στιγμή οπότε και διέρρευσαν τα ονόματα το twitter πήρε φωτιά με διαλόγους όπως οι παρακάτω:

Η κατάθεση Καμμένου στην ΕΣΗΕΑ

Το σύνολο της έκθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορά χρηματικά ποσά, τα οποία διατέθηκαν σε δημοσιογράφους, τηλεοπτικούς διαύλους και εταιρείες ΜΜΕ, κατέθεσε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατόπιν πρόσκλησης του οργάνου μετά τις δημόσιες δηλώσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν 28 εκατομμύρια ευρώ σε 38 δημοσιογράφους και δεκάδες ιστολόγια.

Όπως είπε σε δήλωσή του ο κ. Καμμένος από την ΕΣΗΕΑ: «Έπαιρναν πάρα πολύ μεγάλα κονδύλια για την προώθηση της καμπάνιας ιατρικών θεμάτων, αλλά, την ίδια στιγμή, κατά τύχη, οι ίδιοι δημοσιογράφοι και τα ίδια Μέσα έκαναν επιθέσεις ή παρήγαγαν κυβερνητικό έργο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης