Η «αλίευση» του video με τον ξυλοδαρμό στις φυλακές του Αυλώνα του 19χρονου αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται από τη δικογραφία να είναι ένας από τους δύο νεαρούς δολοφόνους της φοιτήτριας, ήταν μία πολύ δύσκολη υπόθεση.
Ο χρήστης «Palavos» στο Facebook επιχείρησε να το αναρτήσει, αλλά το ίδιο το social media το απέρριπτε συστηματικά. Αυτό συνέβαινε και με τα δύο video που προσπαθούσε να «ανεβάσει» ο χρήστης.
Ήταν, λοιπόν, ζήτημα επιμονής και συντονισμού να προλάβει κάποιος την ανάρτηση, ώστε να την «τραβήξει» από τη σελίδα. Κάποια στιγμή απομονώθηκε το 1ο video και «τραβήχτηκε», αλλά αυτή η διαδικασία συνεχίστηκε και με το 2ο video. Χαράματα πια, το zougla.gr είχε καταφέρει να ανακτήσει τα δύο επίμαχα video. Στις 06.50 αναρτήθηκαν ως έχουν στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας. Ο ίδιος ο χρήστης «Palavos» εγκατέλειψε νωρίς το πρωί τις προσπάθειές του με το Facebook και ανήρτησε τα video στο YouTube.

Είναι προς τιμήν του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» το ότι στην πρωινή ενημερωτική του εκπομπή αναφέρθηκε τέσσερις φορές στην επιτυχία του zougla.gr το οποίο ανήρτησε τα επίμαχα video.

Αρκετά αργότερα, στις 08.10, ο τηλεοπτικός σταθμός «OPEN» μετέδωσε το video με αναφορά στο zougla.gr.
Ακολούθησαν οι ιστοσελίδες «iefimerida», «Proto Thema» κ.λπ., χωρίς αναφορές στο zougla.gr. Δηλαδή με εξαίρεση το «ΣΚΑΪ» και το «OPEN» συνέβη το τετριμμένο πια «τι είχα Γιάννη, τι είχα πάντα», με τον διαδικτυακό ανταγωνισμό να αποκρύπτει συστηματικά την πηγή της πρώτης επαγγελματικής-δημοσιογραφικής ανάρτησης μίας είδησης και ενός ντοκουμέντου που αφορά σε κορυφαίο θέμα που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Δεν πειράζει ωστόσο, αφού η ίδια η δημοσιογραφική δραστηριότητα καταγράφει την πραγματικότητα και τις λεπτομέρειες που την καθορίζουν. Οι αναγνώστες καταλαβαίνουν, ξέρουν και τελικά επιλέγουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης