Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν χιλιάδες πολίτες τη δεύτερη εκπομπή «Καλημέρα Υδρογόνο» με τον Πέτρο Ζωγράφο, όπου αναδείχτηκαν επιστημονικά και κοινωνικά θέματα, με κύρια θεματική τον ρόλο που διαδραμάτισε η ενέργεια στην ανάπτυξη των κοινωνιών.

Στο στούντιο ήταν καλεσμένος ο φοιτητής του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών Σπύρος Αναγνωστόπουλος, ενώ έγιναν τηλεφωνικές παρεμβάσεις από τον Χημικό Μηχανικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γεώργιο Παπαναγιώτου και της Χημικού Περιβάλλοντος Γιούλης Καμπούρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πέτρος Ζωγράφος αναφέρθηκε στον ρόλο που έπαιξαν οι μέχρι έως σήμερα οι ενεργειακοί πόροι που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος στην επιβάρυνση του πλανήτη.  «Ο άνθρωποι παρασυρόμενοι τότε από το σύνθημα «βιομηχανική ανάπτυξη» θεώρησαν ότι αυτό σημαίνει και οικονομική ανάπτυξη και βλέποντας συνεχώς να βελτιώνεται το επίπεδο διαβίωσης τους, παρέβλεψαν τα προβλήματα που σχετίζονταν με τη ρύπανση και γενικότερα με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

»Αυτήν την επιβάρυνση την προκάλεσε η ασύστολη χρήση των υδρογονανθράκων. Πρέπει λοιπόν για να σωθεί ο πλανήτης το συντομότερο δυνατόν να στραφεί ο άνθρωπος προς άλλες πηγές ενέργειας φιλικές προς το περιβάλλον.  Εάν σύντομα η ανθρωπότητα δεν αλλάξει πορεία ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί από τους υδρογονάνθρακες, ο πλανήτης σύντομα θα φτάσει στο τέλος του.

 »Είναι άχρηστο να φτιάξεις την κιβωτό σου αφού αρχίσει η βροχή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Ζωγράφος…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή:

Συντονιστείτε στην τηλεόραση της Ζούγκλας την επόμενη Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι για να παρακολουθήσετε την επόμενη εκπομπή.

Επισκεφτείτε το ΦΟΡΟΥΜ για τη μεγάλη ελληνική εφεύρεση, υποβάλετε τις ερωτήσεις σας στον Πέτρο Ζωγράφο και παρακολουθήστε όλες τις εκπομπές:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης