Τέλος για τις εκπομπές «Αποκαλυπτικά live» και «Αποκαλυπτικά live night show» του τηλεοπτικού σταθμού Α. Epsilon αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η απόφαση του ΕΣΡ είναι «τσεκουράτη» διότι σε αυτήν αναφέρεται με σαφήνεια η οριστική διακοπή των επίμαχων προγραμμάτων. Παράλληλα, επιβλήθηκε στο κανάλι και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ για τις ίδιες εκπομπές.

Στην απόφαση αυτή το Συμβούλιο κατέληξε διότι έκρινε από το φάκελο που είχε σχηματιστεί για το κανάλι, ότι μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα μεταδίδονταν τηλεδιαγωνισμοι και τηλεπωλήσεις που εξαπατούσαν το κοινό και έθιξαν την αξιοπρέπεια των τηλεθεατών κατ’ εξακολουθηση (Δεκέμβριο 2018 έως Φεβρουάριο 2019).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τηλεοπτική επιχείρηση, που έχει το περιφερειακής εμβέλειας σταθμό έχει το δικαίωμα από το νόμο να προσφύγει στο ΣτΕ. Δεν αποκλείεται δε- κατά τη συνήθη πρακτική που έχει καταγραφεί και άλλοτε στο παρελθόν- ο σταθμός να συνεχίσει να μεταδίδει το ίδιο πρόγραμμα με άλλο τίτλο και ελαφρώς διαφοροποιημένο περιεχόμενο.

Στο μεταξύ την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να αποφασίσει το ΕΣΡ για την «αίτηση θεραπείας» του Epsilon σχετικά με την διακοπή προγράμματός του επι μία εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης