Ένα ρεπορτάζ, πολλές δημοσιογραφικές απρέπειες.

Το αποκλειστικό βίντεο, που δημοσίευσε το zougla.gr, αποτυπώνει τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν και μετά την πτώση ελικοπτέρου Απάτσι (ΑΗ-64D) της Αεροπορίας Στρατού στην παραλία Βρασνών στον Σταυρό Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά διάφοροι τηλεοπτικοί σταθμοί (ALPHA, ANT1, ΣΚΑΙ) αλλά και διάφορα διαδικτυακά μέσα προέβαλαν το δικό μας οπτικό μας υλικό χωρίς να αναφέρουν, έστω και για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας, την πηγή από την οποία το «δανείστηκαν» καθότι έγινε χωρίς την έγκρισή μας.

Έτσι στις οθόνες χιλιάδες τηλεθεατές παρατηρούσαν το λογότυπο του zougla.gr στο βίντεο της πτώσης του ελικοπτέρου χωρίς να υπάρχει καμιά αναφορά στο μέσο που ανέδειξε το θέμα.

Εξαίρεση αποτέλεσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star που ανέφερε -ως όφειλε- πως το βίντεο που προέβαλε προέρχεται από τη δική μας ηλεκτρονική εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τηλεθεατές των δελτίων ειδήσεων μας ενημέρωσαν για αυτή την αντιμετώπιση που δεν μας προκαλεί βέβαια καμιά έκπληξη, καθότι είναι επαναλαμβανόμενη -ιδιαίτερα στο ίντερνετ- όσον αφορά στα ρεπορτάζ του zougla.gr.

Εμείς συνεχίζουμε με συνέπεια και φυσικά δεν απαιτούμε να μας μνημονεύουν επειδή κάνουμε το αυτονόητο, ωστόσο οφείλουν να μην ξεχνούν τους συναδέλφους τους που έφεραν στο φως το υλικό.

*Για τη δημόσια τηλεόραση, τη γνωστή ΕΡΤ που συνδράμαμε με ζωντανές συνδέσεις και αναμετάδοση του προγράμματος κατά τις ημέρες του «μαύρου», απλά δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να σχολιάσουμε το πώς αντιλαμβάνεται δημοσιογραφικά μια «είδηση»…

Διαβάστε επίσης:

Mε γρι-γρι και άρματα μάχης ανασύρουν το Απάτσι που κατέπεσε στη Θεσσαλονίκη, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016, 21:15

Έτσι έπεσε το Aπάτσι, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016, 16:00  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης