Μια  δικαστική απόφαση για την «ALPHA EDITIONS AE» οδηγεί τους Κοντομηνά-Φιλιππόπουλο να κλείσουν την εταιρία και να μείνουν στον δρόμο όσοι εργαζόμενοι εξακολουθούσαν να εργάζονται εκεί.
 
Σήμερα ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους των περιοδικών ότι  είναι η τελευταία μέρα στην εργασία τους.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση η «ALPHA EDITIONS AE», διάδοχος εται­ρεία της εταιρείας«ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ» υπο­χρε­ού­ται να καταβάλλει στους συντάκτες και τους απα­σχο­λού­με­νους στο δια­φη­μι­στικό τμήμα των περιοδικών της εταιρείας τις δεδου­λευ­μέ­νες αποδοχές, που δεν τους είχε τους καταβάλλει η «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» για το διάστημα πριν την αιφ­νι­δια­στική διακοπή της δρα­στη­ριό­τη­τάς της, δηλαδή από το καλοκαίρι μέχρι και το Νοέμβριο του 2012 μαζί με την αναλογία δώρου Χριστουγέννων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης με την ίδια απόφαση, η εταιρεία υπο­χρε­ού­ται να απασχολεί το εν λόγω προσωπικό με τους ίδιους όρους εργασίας, όπως αυτοί ίσχυαν προ της διακοπής δρα­στη­ριό­τη­τάς της μετα­βι­βά­σα­σας εταιρείας («ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ»).

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1235/2016 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ανα­γνω­ρί­στηκε, ότι η εται­ρεία «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» μεταβίβασε στις 14 Νοεμβρίου 2012, προτού κηρυχθεί σε πτώχευση την εκδοτική της δρα­στη­ριό­τητα ως προς τα περιοδικά «ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ», «7 ΜΕΡΕΣ TV», «ΕΓΩ» και «HELLO» “AUTO BILD” και “4 ΤΡΟΧΟΙ” στην εται­ρεία «ALPHA EDITIONS AE», συμ­φε­ρό­ντων μεταξύ άλλων των εκδοτών Δημη­τρίου Κοντο­μηνά και Θεο­χάρη Φιλιππόπουλου.

Ως συνέπεια της ανα­γνώ­ρι­σης αυτής, το Δικαστήριο υποχρέωσε τη διάδοχο εταιρεία («ALPHA EDITIONS AE») στις παραπάνω αποφάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην απόφαση του δικα­στη­ρίου γίνεται επίσης ιδιαίτερη μνεία και φωτίζεται επαρκώς τόσο ο «παράδοξος» τρόπος, με τον οποίο «μετα­βι­βά­στη­καν» οι τίτλοι των περιοδικών στη διάδοχο εταιρεία (παραίτηση της «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» από το δικαίωμα χρήσης των τίτλων, μεσολάβηση κυπριακών εταιρειών, προ­κει­μέ­νου να τους κατο­χυ­ρώ­σουν και τελικά χρη­σι­μο­ποί­ησή τους από την «ALPHA EDITIONS AE»), όσο και οι προ­πα­ρα­σκευα­στι­κές ενέργειες, που προη­γή­θη­καν της μετα­βί­βα­σης (ενδει­κτικά, απο­κλει­σμός από το νέο σχήμα όσων είχαν κινηθεί νομικά κατά της ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ», για να διεκ­δι­κή­σουν τα δεδου­λευ­μένα τους, προ­ε­τοι­μα­σία χώρου σε κτήριο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ, προ­κει­μέ­νου να υποδεχτούν όσους εκ των πρώην εργα­ζο­μέ­νων στην «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» μετα­φέρ­θη­καν στη νέα εται­ρεία, χρη­σι­μο­ποί­ηση υλι­κού, το οποίο είχαν επε­ξερ­γα­στεί οι εργα­ζό­με­νοι της «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ», πλην όμως δημο­σιεύ­τηκε από το διάδοχο σχήμα κλπ).

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, οι εργα­ζό­με­νοι και η «ΕΣΠΗΤ», που παρενέβη υπέρ τους, παρα­στά­θη­καν με τους δικηγόρους της Ένωσης, Δημή­τρη Περπατάρη και Γιάννη Σκορδιαλό.

Η ΕΣΠΗΤ, παρούσα στο δικαστικό αγώνα των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή, «χαι­ρε­τί­ζει τη δικαστική απόφαση — σταθμό για τα δικαιώματά τους» και δηλώνει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη και στήριξή τους μέχρι την τελική τους δικαίωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης