Πρόταση υποβολής προτάσεων για χρηματοδότηση ύψους 4,2 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και της δημοσιογραφικής έρευνας στην Ευρώπη παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί μέρος της δέσμευσης της ΕΕ να προωθήσει και να ενθαρρύνει την ελευθερία και τον πλουραλισμό των μέσων ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, θα δοθεί χρηματοδοτική στήριξη για τρεις δράσεις.

Η πρώτη πρωτοβουλία στόχο έχει τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού αντίδρασης σε παραβιάσεις και στην επιδείνωση της ελευθερίας του Τύπου και των μέσων ενημέρωσης στα κράτη μέλη (1,4 εκατ. ευρώ).

Η δεύτερη πρωτοβουλία θα δημιουργήσει ένα ταμείο για την υποστήριξη της διασυνοριακής δημοσιογραφικής έρευνας στην ΕΕ (1,5 εκατ. ευρώ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τρίτο μέρος της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων επιτρέπει στα ενδιαφερόμενα μέρη (π.χ. δημοσιογράφους, ΜΚΟ) να προτείνουν πρότζεκτ που υποστηρίζουν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και τη δημοσιογραφική συνεργασία στα κράτη μέλη ή στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, την ποιοτική και ηθική δημοσιογραφία στην ΕΕ (1,3 εκατ. ευρώ).

Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων είναι ανοικτή έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2019.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης