Δικηγόρος της ΕΡΤ ζητεί την ανάκληση της διαδικασίας για τον διορισμό Τσακνή-Ταγματάρχη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, 18:07
Δικηγόρος της ΕΡΤ ζητεί την ανάκληση της διαδικασίας για τον διορισμό Τσακνή-Ταγματάρχη
Πυρά κατά Διονύση Τσακνή και Λάμπη Ταγματάρχη εξαπολύει ο πρώην δικηγόρος της ΕΡΤ Γιώργος Κόκκας ο οποίος εστράφη σε βάρος τους με αίτησή του στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ζητεί την αναστολή της διαδικασίας στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής για το διορισμό του κ. Τσακνή στην θέση του πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ρ.Τ. και του κ. Ταγματάρχη στην θέση του διευθύνοντα συμβούλου της κρατικής τηλεόρασης

Ο κ.Κόκκας υπέβαλλε και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και έκδοσης προσωρινής διαταγής που θα συζητηθεί το πρωί της Πέμπτης στις 11 π.μ. στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο κ. Κόκκας, από το Πρωτοδικείο Αθηνών, μεταξύ των άλλων, ζητεί να ανασταλεί με προσωρινή διαταγή η διαδικασία ακρόασης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της «νέας» Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. μέχρι την έκδοση απόφασης από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της συζητηθείσας την 7.3.2015 αίτησης ακύρωσης του που έχει καταθέσει.

Να σημειωθεί ότι από την Ολομέλεια του ΣτΕ έχει ήδη εκδοθεί απόφαση για το «μαύρο» στην Ε.Ρ.Τ., αλλά εκκρεμεί η έκδοση και άλλης απόφασης από διαφορετική σύνθεση και με άλλο πρόεδρο, επί της προσφυγής του κ. Κόκκα.

Ως προς την επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων στο τιμόνι της Ε.Ρ.Τ., ο κ. Κόκκας αναφέρει ότι αυτή έγινε «αυθαίρετα («εν κρυπτώ και παραβύστω») χωρίς καμιά διαφάνεια, δημοσιότητα και δημοκρατική διαδικασία».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, 18:16