Μετά από περίπου δύο χρόνια αντιπαράθεσης, το δικαστήριο δικαίωσε τη δημοσιογράφο του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ, Εύα Νικολαΐδου. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε αποδεκτή την αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον της ΕΡΤ η δημοσιογράφος και άφησε επί της ουσίας έκθετη την τότε διοίκηση, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο αλλά και το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της δημόσιας τηλεόρασης.

Η απόφαση υποχρεώνει τη σημερινή διοίκηση να διαγράψει την ποινή από το πειθαρχικό μητρώο της κ. Νικολαΐδου και να της καταβάλει το ποσό των 2.443 ευρώ που της στερήθηκε από τις αμοιβές των δύο μηνών της προσωρινής απόλυσης. Παράλληλα, διατάσσει την ΕΡΤ να καταβάλει στη δημοσιογράφο και επιπλέον ποσό 3.000 ευρώ (συν τους τόκους από την ημέρα της επίδοσης της υπό κρίση αγωγής μέχρι την ημέρα πλήρους εξόφλησης) για την ηθική βλάβη που υπέστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά, το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε να γίνει προσωρινά εκτελεστή η απόφαση και καταδίκασε την ΕΡΤ (που ήταν εναγόμενη) στην καταβολή μέρους και όχι όλων των εξόδων της δικαστικής δαπάνης, όπως ζητούσε με την αγωγή της η δημοσιογράφος (που ήταν η ενάγουσα).

Η κ. Νικολαΐδου είχε κατηγορηθεί από τα πειθαρχικά συμβούλια της δημόσιας τηλεόρασης για ανάρμοστη συμπεριφορά και ηθική ζημία της ΕΡΤ Α.Ε., εξαιτίας της διαφωνίας που είχε με  συνεργάτιδά της υπάλληλο του STUDIO ATA,  (στις 21 Νοεμβρίου του 2007), στην οποία φέρεται ότι επιτέθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης