Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), εκφράζοντας τα αισθήματα και τη βούληση όλων των Ενώσεων Συντακτών της Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.-Ε., Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., Ε.Σ.Π.Η.Τ.), καταδικάζει με οργή τη βίαιη εγκληματική επίθεση του νεοναζιστή εκπροσώπου Τύπου της «Χρυσής Αυγής», βουλευτή Ηλ. Κασιδιάρη, κατά της συναδέλφου δημοσιογράφου βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία τονίζει ότι :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την άνανδρη έκρηξη μίσους του Ηλ. Κασιδιάρη, με γρονθοκοπήματα και ρίψεις νερού, όπως και για τις προκλητικές φασιστικές δηλώσεις του, ότι νιώθει υπερήφανος για το σύνθημα που προπαγάνδιζε το κάψιμο της Βουλής.

Οι απειλές του κατά των δημοσιογράφων και άλλων εργαζομένων του ΑΝΤ1 αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο των νεοναζιστών της “Χρυσής Αυγής” και τον κίνδυνο που αποτελούν για τη δημοκρατία και τη λειτουργία των θεσμών, ιδιαίτερα για την απρόσκοπτη άσκηση της δημοσιογραφίας.

Η απειλή του, για δυναμική κινητοποίηση ομάδων κρούσης εκατό Χρυσαυγιτών κατά των εργαζομένων της Ενημέρωσης, δεν μας τρόμαξε, αλλά πρέπει να βάλει σε σκέψεις όλους τους Έλληνες και τους αρμόδιους για την τήρηση της δημοκρατικής ομαλότητας, ιδιαίτερα τώρα στην προεκλογική περίοδο. Προφανώς ο Ηλ. Κασιδιάρης εννοεί τη μηχανοκίνητη ομάδα τραμπούκων της “Χρυσής Αυγής”, που προπηλάκισε συγκεντρωμένους απεργούς δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσής τους έξω από το υπουργείο Εργασίας. Η ιστορία με τα τρίκυκλα του φασιστικού παρακράτους επαναλαμβάνεται τώρα με τα δίκυκλα των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής με εκφοβιστικές μηχανοκίνητες πορείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεωρούμε ότι ο Άρειος Πάγος θα πρέπει να είναι πιο προσεχτικός κατά την εξέταση των προϋποθέσεων των υποψηφίων για τις προσεχείς εκλογές, τόσο από δημοκρατικής όσο και από ποινικής πλευράς, για να μη μετατραπεί η νέα Βουλή σε εκκολαπτήριο αυγών του φιδιού.

Ακόμη δε περισσότερο, όταν πρόκειται για οργάνωση που προπαγανδίζει το μίσος και λειτουργεί με τον τρόμο στο γείτονα, τον ξένο και το μετανάστη. Γι’ αυτό υιοθετούμε τις προτάσεις πολιτικών κομμάτων για αποκλεισμό των εκπροσώπων του φασιστικού νεοναζιστικού μίσους, από κάθε προεκλογική συζήτηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. θεωρεί ότι είναι επιτακτική η ανάγκη όλου του δημοσιογραφικού κόσμου να μην αφήσει το νοσηρό αυτό φαινόμενο να επεκταθεί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης