Ο ΕΔΟΕΑΠ ετοιμάζεται και φέτος για τον αντιγριπικό εμβολιασμό των ασφαλισμένων του. Εν αναμονή της σχετικής υπουργικής απόφασης, που θα ορίζει αναλυτικά και τις επιμέρους λεπτομέρειες, ο Οργανισμός ενημερώνει τους ασφαλισμένους ότι έχει ήδη παραγγείλει ποσότητα εμβολίων μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, ώστε οι ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες να προχωρούν σε εμβολιασμό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Θα πρέπει να έχει προηγηθεί επικοινωνία με το θεράποντα ιατρό για τη συνταγογράφηση του εμβολίου.

Ωστόσο, λόγω Covid-19 και της μεγάλης ζήτησης, προτρέπονται οι ασφαλισμένοι εναλλακτικά να επικοινωνήσουν με το φαρμακοποιό τους για την (προ)κράτηση εμβολίου, το οποίο μπορεί να συνταγογραφηθεί και άυλα είτε από ιατρό του ΕΔΟΕΑΠ είτε από το συμβεβλημένο θεράποντα ιατρό. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουν πιθανή άσκοπη μετακίνησή τους, συμβάλλοντας και στη μείωση του συγχρωτισμού εντός ΕΔΟΕΑΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διευκρινίζεται ότι προτεραιότητα θα δοθεί στις υψηλού κινδύνου-ευαίσθητες ομάδες και επισημαίνεται ότι χωρίς (ηλεκτρονική) συνταγή δε θα γίνεται κανένα εμβόλιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης