Με ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ, αναφέρθηκε στην χθεσινή πανεργατική πορεία λέγοντας ότι διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία.

Διαβάστε την ανακοίνωση που ακολουθεί:

«Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη σήμερα το πρωί η συγκέντρωση-ενημέρωση των συναδέλφων στα γραφεία της Ένωσης κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε ο κάθε συνάδελφος για τα νέα μέτρα και τους τρόπους αντιμετώπισης των αντεργατικών σχεδίων κυβέρνησης και εργοδοτών καθώς και για την πορεία υπογραφής ΣΣΕ στον ΟΜΕΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια το Σώμα της συνέλευσης συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία Συντάγματος και συμμετείχαμε στην συγκέντρωση και πορεία των εργαζόμενων απέναντι στα κυοφορούμενα πρωτοφανή αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης που σκοπό έχουν να αφήσουν τους εργαζόμενους χωρίς ΣΣΕ, χωρίς εργατική νομοθεσία, χωρίς ΣΕΠΕ, χωρίς ΟΜΕΔ, με μισθούς και συντάξεις Κίνας, κοινωνική ασφάλιση έρμαιο των ιδιωτών.

Σήμερα παρά ποτέ είναι επιτακτική η ανάγκη απαλλαγής και ανατροπής όσων απεργάζονται την αποσάθρωση κάθε ίχνους ευπρεπούς διαβίωσης των πολιτών αυτής της Χώρας.
Σήμερα παρά ποτέ πρέπει να συναισθανθεί κάθε ένας εργαζόμενος, άνεργος, επισφαλώς εργαζόμενος, συνταξιούχος, σπουδαστής, φοιτητής την τεράστια ευθύνη που φέρει και πoια στάση κρατά απέναντι σε όσα βιώνουμε καθημερινά.

Είναι η ώρα της προσωπικής ευθύνης και στάσης στη συνολική αντιμετώπιση της αντεργατικής επίθεσης που υφιστάμεθα σήμερα από την πλευρά της κυβέρνησης και των εργοδοτών.
Η συμπόρευση και η στήριξη κάθε αντιμνημονιακού πόλου με σκοπό την αυτοοργάνωση, την αυτάρκεια, την άρνηση δανεισμού και υποτέλειας της πατρίδας μας και τον αυτοέλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της καθώς και των μονάδων ανάπτυξης και ενέργειας της Χώρας μας είναι πρωταρχικό καθήκον όλων μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να φαντάζουν ως λύτες ή λυτρωτές αυτοί που έφεραν το πρόβλημα μέσα στη Χώρα, το έθρεψαν και το γιγάντωσαν.

Δεν εμπιστευόμαστε κανένα εκφραστή ενός σάπιου και δοτού συστήματος που μόνο σκοπό έχει να κάνει την Ελλάδα μια ζώνη χαμηλού κόστους εργασίας και παραγωγής. Δεν εμπιστευόμαστε τους εκφραστές του ντόπιου και διεθνούς τραπεζικού γίγνεσθαι που σκοπό έχουν την νομή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Χώρας μας. Καθημερινά συσπειρωνόμαστε, οργανωνόμαστε και αντιστεκόμαστε μέχρι την τελική νίκη. Την ανατροπή».

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης