Σε τακτές και ισόποσες δόσεις ανά δύο μήνες θα καταβάλλεται πλέον από τον ΕΔΟΕΑΠ το εφάπαξ στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ, το εφάπαξ -με την έγκριση της απονομής- θα αποπληρώνεται σε εννέα διμηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται με την έγκριση (απονομής του). Δηλαδή, όλο το ποσό θα αποπληρώνεται σε 1 έτος και 6 μήνες και όχι σε δύο έτη, όπως ίσχυε έως τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα ο ασφαλισμένος θα ξέρει εξαρχής ακριβώς το ποσό που θα λαμβάνει ανά δίμηνο, το οποίο αντιστοιχεί στο 11,11 % του συνολικού ποσού που του έχει απονεμηθεί.

Ο νέος τρόπος καταβολής ξεκινά άμεσα στις 15 Απριλίου, με την επόμενη δόση στις 16 Ιουνίου κ.ο.κ. Με την έγκριση της απονομής του εφάπαξ, ο ασφαλισμένος θα ενημερώνεται για τα ποσά των δόσεων, αλλά και τις ακριβείς, ανά δύο μήνες, ημερομηνίες καταβολής.

Στους δικαιούχους εφάπαξ, των οποίων ήδη η καταβολή είχε ξεκινήσει και έχουν λαμβάνειν υπολειπόμενο ποσό, θα τους καταβάλλεται, επίσης κάθε δίμηνο, το 11,11% του συνολικού ποσού του εφάπαξ που τους έχει απονεμηθεί (και όχι του υπολειπόμενου), έως την αποπληρωμή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα το εφάπαξ καταβαλλόταν σε δόσεις (10-15% επί του συνόλου), τρεις φορές ετησίως, με κάθε δόση να προϋποθέτει απαραιτήτως απόφαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης