Σύμφωνο συνεργασίας για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και την τόνωση της τοπικής οικονομία με χρηματοδότηση ύψους 120 εκατ. ευρώ υπέγραψαν σήμερα η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Τους προσεχείς 6- 9 μήνες αναμένεται και η δημοπράτηση ενός πλέγματος πέντε αξόνων που θα έχουν ολοκληρωθεί στα επόμενα 2,5 χρόνια μεταξύ των οποίων είναι και η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της η ΕΣΕΕ δια στόματος του προέδρου της κ. Β. Κορκίδη εκφράζει την αντίθεσή της σε μία τέτοια απόφαση η οποία θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στη χειμαζόμενη αγορά του κέντρου και κυρίως στην ανάγκη να λαμβάνονται υπόψιν οι φορείς της αγοράς στο ζήτημα της ρύθμισης του ωραρίου.

Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

* Ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

* Η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της πόλης

* Η αναζωογόνηση του αστικού ιστού

* Η αποτελεσματική διαχείριση της κοινωνικής κρίσης

* Η διασφάλιση της υλοποίησης και βιωσιμότητας του Προγράμματος

Για να τονωθεί η επιχειρηματικότητα της πόλης, ο Δήμος Αθηναίων σχεδιάζει τη μετατροπή τριών εγκαταλειμμένων ξενοδοχείων στην περιοχή της Ομόνοιας σε κέντρα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας (επιδότηση επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, κίνητρα για ανάπτυξη για start up επιχειρήσεις) ενώ θα προχωρήσει και στη δημιουργία δικτύου κοινωνικής στέγασης κέντρου διαμονής για ηλικιωμένους άστεγους και κέντρου δημιουργικής απασχόλησης και παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Επιπλέον, για την αναζωογόνηση του αστικού ιστού προβλέπεται η ανάπλαση και δημιουργία χώρων πράσινου σε 11 πλατείες του κέντρου της πόλης, η βελτίωση του αστικού τοπίου, η ανάκτηση δημόσιου χώρου, η βελτίωση πεζοδρομίων και του ηλεκτροφωτισμού.

Πέραν των δράσεων υπό άμεση χρηματοδότηση στόχος είναι η Αθήνα να ενισχυθεί με πόρους και δομές μητροπολιτικού χαρακτήρα, ούτως ώστε να ωριμάσει ένα 10ετές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και να επιτευχθεί η χρηματοδότηση της πρωτεύουσας απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ (2014-2020) με στόχο τα 1 δις. ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης