Κοκτέιλ καφεΐνης, απαγορευμένων αντιβιοτικών, αντιισταμινικών, ακεταμινοφαίνης, ακόμα και πρόζακ σε υψηλές μάλιστα συγκεντρώσεις εντοπίστηκε σε κοτόπουλα στο πλαίσιο έρευνας που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο Johns Hopkins σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

 Οι επιστήμονες εξέτασαν τα φτερά των πουλερικών τα οποία αφομοιώνουν τα χημικά, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα νύχια του ανθρώπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα υποστηρίζει ότι στα κοτόπουλα των εκτροφείων χορηγείται πρόζακ για να ηρεμήσουν μιας και όταν είναι στρεσαρισμένα το κρέας τους είναι σκληρό ενώ  οι τροφές τους περιέχουν καφεΐνη ή πράσινο τσάι έτσι ώστε τα κοτόπουλα να κοιμούνται λιγότερο και να τρώνε περισσότερο.

Επισημαίνεται ότι οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι δεν είναι ενήμεροι για το επικίνδυνο κοκτέιλ αντιβιοτικών στις ζωοτροφές που αγοράζουν.

Παλαιότερη έρευνα που είχε διεξαγάγει το 2004 το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωργίας και Εμπορικής Πολιτικής είχε δείξει ότι τα μισά κοτόπουλα που πωλούνται συσκευασμένα σε μαγαζιά ή έτοιμα σε ταχυφαγεία στις ΗΠΑ περιέχουν υψηλές ποσότητες αρσενικού το οποίο ήταν το κύριο στοιχείο του φαρμάκου «roxarsone», το οποίο διώχνει τα παράσιτα και επιταχύνει την ανάπτυξη των πουλερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης