Ανοικτά θα είναι σήμερα, Κυριακή, τα μαγαζιά για τις τελευταίες αγορές πριν τα Χριστούγεννα.

Τα μικρά καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11.00 το πρωί έως και τις 6.00 το απόγευμα, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου, ενώ τα πολυκαταστήματα και τα μεγάλα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 7.00 ή τις 8.00 το βράδυ, ανάλογα με την πολιτική της κάθε εταιρείας.
Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά στις 25 και 26 Δεκεμβρίου 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ από έρευνα που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας για την αγοραστική κίνηση το πρώτο Σαββατοκύριακο της εορταστικής περιόδου, προκύπτει ότι καλύτερο τζίρο δήλωσε το 18,3% των καταστηματαρχών, ίδιο τζίρο δήλωσε το 21,1%, χειρότερο τζίρο το 59,2% και δεν ξέρω-δεν απαντώ δήλωσε το 1,4%.

Εξάλλου, η πλειονότητα των καταστηματαρχών στην Ερμού ενημέρωσε ότι καλύτερη ημέρα σε τζίρο ήταν η Κυριακή, στο Κολωνάκι, καλύτερη ημέρα σε τζίρο ήταν το Σάββατο, ενώ στην Πατησίων και το Παγκράτι, οι καταστηματάρχες είπαν πως ο τζίρος και των δύο ημερών αντιστοιχούσε σε τζίρο συνηθισμένων ημερών.

Τέλος, για τον αποκλεισμό της πρόσβασης των καταναλωτών στα καταστήματα τις Κυριακές -αν και συνήθως αφορά ουσιαστικά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ερμού- το σύνολο των εμπόρων του κέντρου της Αθήνας δήλωσαν ότι το φαινόμενο αυτό επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία των καταναλωτών και κατ΄ επέκταση στον τζίρο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης